My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θεραπευτική ιππασία κι υδροθεραπεία

Την Τετάρτη 1/7/20 ξεκίνησαν οι συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας για τους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την κοινωνική λειτουργό και εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας του Κέντρου κ. Τριανταφυλλίδου Γεωργία με πιστοποίηση από την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιππασίας.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα στο Ράντζο Κιλκίς σύμφωνα με όλες τις απαιτούμενες  προδιαγραφές ασφάλειας που περιλαμβάνουν εκπαιδευμένα άλογα , κατάλληλο περιβάλλον, ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας ωφελούμενων και τον απαιτούμενο αριθμό συνοδών.

Η Θεραπευτική Ιππασία μέσα από το εξατομικευμένο πρόγραμμα του κάθε ωφελούμενου προσφέρει βελτίωση της στάσης και της ισορροπίας, βελτίωση του νευρομυικού ελέγχου και του μυϊκού τόνου, της βάδισης, του συντονισμού, του προσανατολισμού, της αισθητικοκινητικής λειτουργίας, βελτίωση αδρής και λεπτής κινητικότητας, ψυχοκινητική ανάπτυξη, κατάκτηση νέων γνωστικών δεξιοτήτων, καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση.

Υδροθεραπεία

Τη Δευτέρα 29/6/20 έγινε η έναρξη των συνεδριών Υδροθεραπείας για τους ωφελούμενους του Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από τον καθηγητή προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής Κ. Γιοβά Χρήστο με ειδικότητα στην υδροθεραπεία σε ΑμεΑ. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου επισκέπτονται 2 φορές την εβδομάδα τις εγκαταστάσεις του «Αλέξανδρος SportsCentre Κιλκίς» χρησιμοποιώντας τις 2 θερμαινόμενες πισίνες που διαθέτει ο χώρος.

Η Υδροθεραπεία μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα δομημένα πάνω στις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου παρουσιάζει σημαντικά αποτελέσματα. Οι συνεδρίες υδροθεραπείας συστήνονται για κινητικές , ψυχοσυναισθηματικές και αισθητηριακές διαταραχές καθώς το νερό διευκολύνει την κίνηση , την ισορροπία , βελτιώνει τον νευρομυικό συντονισμό και προσφέρει ασφάλεια , αυτονομία και ευεξία.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης αποτελεούνμέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Σχολιάστε