My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Θεοδόσια: Χωρίς ρεύμα 75χρονη

spirto-deiΧωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου φέτος, το σπίτι μίας 75χρονης γυναίκας στα Θεοδόσια του Κιλκίς, η οποία πάσχει από τυφλότητα εκ γενετής. Η γυναίκα διαμένει μαζί με τη νύφη της, σε ένα σπίτι που χτίστηκε το 1940, με το κόστος του μηνιαίου της λογαριασμού στη ΔΕΗ, να μην ξεπερνά τα 16 ευρώ!

Σχετικά το karfitsa.gr αναφέρει τα εξής:

Εδώ και 6 μήνες η ηλικιωμένη γυναίκα, έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, όμως επειδή δεν κατέθεσε εντός της χρονικής προθεσμίας που έπρεπε, τα σχέδια του ηλεκτρολόγου και του μηχανικού που απατούνται,  η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Όπως σημειώνουν στο karfitsa.gr, άνθρωποι που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάνουν λόγο για απαράδεκτη τακτική από την πλευρά της ΔΕΗ. «Δεν είναι δυνατόν να κόβουν το ρεύμα χωρίς να ενδιαφέρονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γυναίκα. Είναι τυφλή, δικαιούται  να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο. Αλλά η γυναίκα είναι αγράμματη και το σπίτι της παλιό πώς να βγάλει άκρη;».

Σε επικοινωνία που είχε το karfitsa.grμε τον δήμαρχο του Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να κόβουν το ρεύμα σε μία ηλικιωμένη γυναίκα που είναι τυφλή. Όποιο και αν είναι το χρέος, πόσο μάλλον αν πρόκειται για το ότι δεν πρόλαβε προθεσμίες είναι απαράδεκτο, εφόσον υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Θα φροντίσω να επιληφθώ προσωπικά του θέματος», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος στα Θεοδώσια του Κιλκίς, Δήμος Κωστελίδης ανέφερε ότι: «δεν ήρθε κάποιος συγγενής της, ή η νύφη της που την φροντίζει, για να μου αναφέρει το συμβάν. Τη γνωρίζω τη γυναίκα και είναι αόμματη. Άμεσα κιόλας θα ενημερωθούμε για να την βοηθήσουμε».

Η ΔΕΗ είχε ξανά κόψει στο παρελθόν το ρεύμα σε άτομο με πρόβλημα υγείας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό της επειδή το μηχάνημα οξυγόνου που είχε δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

Ο πρόεδρος εργαζομένων της ΔΕΔΔΗΕ Θεσσαλονίκης, Παύλος Σαβουλίδης, υπογραμμίζει ότι παρότι δεν εμπίπτει σε αρμοδιότητα της υπηρεσίας του το συγκεκριμένο θέμα, «όσοι έχουν πρόβλημα υγείας το δηλώνουν και έτσι παίρνει κόκκινο και δε του το κόβουν το ρεύμα. Προφανώς η συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να συμπεριληφθεί σε αυτό, όμως υπάρχει και θέμα γραφειοκρατίας».

Όπως εξηγεί ο κ. Σαβουλίδης, τις διακοπές ρεύματος τις αναλαμβάνει εργολάβος έτσι εάν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να «φρενάρουν» τη ΔΕΗ στο να κόψει το ρεύμα τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. «Θα έπρεπε σίγουρα η ΔΕΗ να κοιτάξει ξανά την περίπτωση της συγκεκριμένης κυρίως και να τη βοηθήσει κάποιος συγγενής για να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο όπως δικαιούται», καταλήγει ο κ. Σαβουλίδης.

Σχολιάστε