My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Θεοδωρίδου – Ορφανίδης στο “Παλλάς”

sonia-theodoridou-theodoros-orfanidisΥπό τη διεύθυνση του Κιλκισιώτη μαέστρου, Θεόδωρου Ορφανίδη, η εξέχουσα προσωπικότητα και μεγάλη σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, καταφθάνει στην Αθήνα, στο «Παλλάς», για ένα και μοναδικό κονσέρτο, αφιερωμένο στο μεγάλο μας ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στις 21.00, η θεατρική σκηνή θα πλημμυρίσει με νότες, καθώς 14 τραγούδια του συνθέτη Αθανασίου Σίμογλου βασισμένα σε ποίηση Καβάφη, θα παρουσιαστούν από τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, με την Ορχήστρα Mobile.

Τη βραδιά θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Νανούρης και θα πλαισιωθεί από απαγγελίες ποιημάτων που θα πραγματοποιηθούν από την αγαπημένη συγγραφέα Victoria Hislop και τον ηθοποιό Τάσο Νούσια, συντελεστές που λατρεύτηκαν με αφορμή τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, Το Νησί. Επίσης, θα συμμετέχουν και 16 έφηβοι από τη θεατρική ομάδα της κ. Χαρούλας Σαμπατάκου του 15ου Λυκείου Αθηνών.

Σημαντική προσωπικότητα της μουσικής, η Σόνια Θεοδωρίδου γεννήθηκε στη Βέροια και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης». Της χορηγήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο με την Vera Rozza. Έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγκάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού.

Σχολιάστε