My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θεατρικό της Τέχνης στο Facebook

Από τη Τέχνη Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Για την ΤΕΧΝΗ ο Νοέμβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στην προσπάθεια αυτή για ενημέρωση του κοινού για την έμφυλη βία, την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στη ζωή και την ασφάλεια και την ελπίδα για την ελευθερία ανταποκρίθηκαν πολλά μέλη αλλά και φίλοι της από όλη την Ελλάδα. Κοινός στόχος να γίνει σαφές ότι υπάρχει δρόμος προς την ελευθερία.

Στο πλαίσιο των ποικίλων διαδικτυακών δράσεων, μέλη της Τέχνης δούλεψαν το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Τα ματωμένα μου πόδια».

Πρόκειται για μια συνένωση κειμένων εξαιρετικών συγγραφέων, του Μενέλαου Λουντέμη, του Γιάννη Σολδάτου, του Σταμάτη Πολενάκη, του Λέανδρου Πολενάκη, του Θανάση Χειμωνά, του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές και του Κωστή Γκιμοσούλη, τα οποία πραγματεύονται την κακοποίηση της γυναίκας σε όλες τις μορφές έκφρασής της, από την ενδοοικογενειακή βία, τη γυναικοκτονία, το βιασμό, το διαδικτυακό bullying, τη σεξουαλική κακοποίηση, το trafficking. Τους ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς για την παραχώρηση όπως και τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό, Άννα Χατζηχρήστου, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη και υποστηρικτική απέναντι στην ΤΕΧΝΗ, αποστέλλοντας τα κείμενα και μοιραζόμενη μαζί μας σκηνοθετικές προσεγγίσεις.

Η σκηνοθετική προσέγγιση και ανάλυση έγινε από τη φιλόλογο και μέλος της Τέχνης, Ελένη Λιαρετίδου, στο αναλόγιο συμμετέχουν η Σοφία Κεσίδου, η Τζένη Κουλίδου, η Χάιδω Κραβαρίτη, η Ελένη Λιαρετίδου, η Άννα-Μαρία Παναγιωτίδου, ο Βασίλης Τσερτσίδης και η Έλλη Φρεγγίδου, το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Δέσποινα Δουλκερίδου και η Σοφία Κεσίδου, τα φώτα, ο ήχος και η μαγνητοσκόπηση έγιναν από τον Όμηρο Κοντό.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν «Τα ματωμένα μου πόδια» να παρουσιασθούν στο φυσικό τους χώρο, τη θεατρική σκηνή. Ωστόσο, σεβόμενοι τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την υγεία των συντελεστών, επιλέξαμε να τη μαγνητοσκοπήσουμε και να την αναρτήσουμε στη σελίδα της Τέχνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Τέχνη Κιλκίς), μιας και η επιδημιολογική κατάσταση της πόλης δεν αφήνει περιθώρια για διά ζώσης εκδηλώσεις.

Στις 25 Νοεμβρίου λοιπόν θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε κάτι πραγματικά δυνατό.”

Σχολιάστε