My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θέματα Παιδείας στη Παιονία

Περιοδεία στο Δήμο Παιονίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ο περιφερειακός διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, συνοδευόμενος από τους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Αριστείδη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, αντίστοιχα.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το ΕΠΑΛ  Αξιούπολης, όπου συνομίλησε κατ’ ιδίαν με το 15/μελές μαθητικό συμβούλιο, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανανιάδης συγκάλεσε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, στην οποία πήρε μέρος ο διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Κιλκίς Γεώργιος Ξενέλης. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, ακούστηκαν όλες οι απόψεις γύρω από τεχνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Στο τέλος της συζήτησης, ο Περιφερειακός Διευθυντής μαζί με τον Διευθυντή Εκπ/σης του νομού, προτάσσοντας τη σημασία και την αναγκαιότητα της ομοψυχίας, της ομαλής συνεργασίας και παιδαγωγικής προς όφελος των εκπαιδευτικών και μαθητών, πρότεινε λύσεις στα προβλήματα και τις αντικρουόμενες απόψεις.

Έπειτα μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Νέα Καβάλα Πολυκάστρου. Συνομίλησε με τους υπεύθυνους φορείς της περίθαλψης και ασφάλειας του Κέντρου, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων και ενημερώθηκε από όλους για όλα τα προβλήματα της δομής, τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί και οι συντονιστές. Πρότεινε και αναζήτησε τρόπους επίλυσης. Άξιο θαυμασμού της επίσκεψης,ο νεοσύστατος χώρος του νηπιαγωγείου της δομής, διαμορφωμένος κατάλληλα από τις προσπάθειες των Εκπαιδευτικών.

Τελικός σταθμός του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου, που για δεύτερη σχολική χρονιά στον απογευματινό κύκλο λειτουργεί Δομή Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο, καθώς και με τον σχολικό σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας της Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς Ιωάννη Τρικκαλιώτη, συνομίλησε με τον σύλλογο διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και εξήρε την προσπάθεια όλων στο δύσκολο έργο που επιτελούν και ιδιαίτερα με τα προσφυγόπουλα. 

 

Σχολιάστε