My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς να χρηματοδοτήσει το Νοσοκομείο Κιλκίς για επισκευές στο κτίριό του:

Αποκαλυπτικό, για το τι είδους Δήμο θέλει η σημερινή δημοτική αρχή και τι είδους Τοπική Διοίκηση οραματίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το θέμα που ήρθε προς συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την «Επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς», όπως και το ΚΚΕ, έχει τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης του ΓΝ Κιλκίς, για τις σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, για τα προβλήματα με το κτιριακό κ.ά.

Έχουμε μπει μπροστά και έχουμε διεκδικήσει, με διάφορες μορφές, την αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση από το κράτος, ώστε ο λαός μας να μην βάζει το χέρι του στην τσέπη ούτε για ένα ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του στην πρόληψη, την θεραπεία, το φάρμακο, την αποκατάσταση, και έχοντας ταυτόχρονα το Νοσοκομείο που του αξίζει, δηλαδή ένα σύγχρονο κτίριο, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο προσωπικό.

Σ’ αυτό τον αγώνα, η σημερινή δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και η πλειοψηφία των δημοτικών τους συμβούλων, που σήμερα κάποιοι από αυτούς διεκδικούν τη Δημαρχία, δεν εμφανίστηκαν ούτε για μια στιγμή. Αντίθετα, ακολουθούσαν τη λογική του δήθεν ρεαλιστικού και εφικτού, αναπαρήγαγαν την επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων, ότι έχουμε κρίση, χρέη, δεν υπάρχουν κονδύλια, ότι πρέπει να αρκεστούμε σε ό,τι έχουμε.

Την ίδια ώρα προωθούσαν λύσεις, όπως χορηγίες, και «ευεργεσίες», ενώ ανέχονταν τη λογική να πληρώνει ο ίδιος ο λαός για την υγεία του. Και, βέβαια, δεν έλεγαν και δεν λένε κουβέντα για το ότι κάθε χρόνο η χώρα μας βρίσκει κονδύλια και ξοδεύει 3 – 4 δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, ότι η φορολογία στα μερίσματα των μετοχών των επιχειρηματικών ομίλων μειώθηκε από το 15% στο 10%, ότι η κυβέρνηση χάρισε 20 εκ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους και αύξησε τις τιμές αναφοράς των φαρμάκων, ότι το εφοπολιστικό κεφάλαιο παραμένει ουσιαστικά αφορολόγητο, ότι οι βιομήχανοι επιδοτούνται με ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα αναπτυξιακά προγράμματα κ.ά.

Αυτό τον πλούτο δεν τον βλέπουν στο Δήμο Κιλκίς, γι’ αυτό σήμερα, στη λογική δήθεν ότι ενδιαφέρονται για την Υγεία του λαού, προχωράνε ένα βήμα παραπάνω και χρηματοδοτούν με 128.000 ευρώ τη συντήρηση της κτιριακής υποδομής των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς. Δηλαδή με χρήματα που έχουν πάρει από την τοπική φορολογία των πολιτών πηγαίνουν να επισκευάσουν το Νοσοκομείο.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τεράστιες, όχι μόνο γιατί βάζουν το λαό να ξαναπληρώσει για την υγεία του, αλλά γιατί μ’ αυτό τον τρόπο «βγάζουν λάδι» την κυβέρνηση η οποία ενώ γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και χρόνια δεν κάνει το παραμικρό για το κτιριακό του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Επιβεβαιώνεται, με αφορμή αυτό το γεγονός, ότι και ο καβγάς για τον Κλεισθένη ήταν αποπροσανατολιστικός, από τη στιγμή που αστικά κόμματα και τοπικοί παράγοντες αποδέχονται τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του τομέα της Υγείας από το κεντρικό κράτος στην τοπική διοίκηση.

Αλήθεια με τι πόρους και με ποιο μοντέλο θα εξασφαλίσουν τη δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό; Γιατί αν είναι αυτό που ακολουθούν στην Παιδεία με τα σχολεία και στην Πρόνοια με τους Παιδικούς Σταθμούς είναι γνωστό το έργο.

Έργα στις υποδομές των σχολείων δεν γίνονται και οι μαθητές του Κιλκίς στεγάζονται σε σχολεία που πήγαιναν οι γονείς τους και οι παππούδες τους, με τις εργασίες συντήρησης να είναι ελάχιστες. Νέα σχολεία δεν κατασκευάζονται, ενώ ένα μεγάλο κόστος της λειτουργίας των σχολείων καλύπτεται από τους γονείς, αφού οι σχολικές επιτροπές υποχρηματοδοτούνται και ο δήμος δεν έχει διεκδικήσει ποτέ ούτε ένα ευρώ.

Οι Παιδικοί Σταθμοί αντί να αυξάνονται και να ιδρύονται νέοι για να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των οικογενειών του Δήμου, αντί να μειώνουν τα τροφεία, αντίθετα πολλά βρέφη και νήπια μένουν εκτός δομών και οι γονείς συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και γι’ αυτή την ανάγκη τους.

Αυτό είναι το μοντέλο που προτείνουν όλοι οι επίδοξοι Δήμαρχοι Κιλκίς; Αυτή είναι «η όμορφη πόλη» που ονειρεύονται και το μέλλον του τόπου; Να πληρώνουν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι για να έχουν παιδικό σταθμό, σχολείο, νοσοκομείο, καθαριότητα, νερό, υπηρεσίες;

Αυτό είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που ευνοεί τους λίγους, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Η ανάπτυξη που συμφέρει το λαό και είναι σε όφελός του μπορεί να έρθει μόνο αν δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, μόνο αν δυναμώσει αποφασιστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς και στην Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων του Κιλκίς έχουν ανάγκη από Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους που βάζουν μπροστά και πάνω απ’ όλα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Που μπαίνουν μπροστά για να πάρει ανάσα ο λαός, για να δυναμώσει η πάλη του, να δεχτούν ένα ισχυρό πλήγμα όλοι όσοι μπαίνουν εμπόδιο σ’ αυτό το στόχο.

Προϋπόθεση για να ανοίξει ένας τέτοιος φωτεινός δρόμος είναι αυτή τη φορά τη διαφορά να την κάνει ο ίδιος ο λαός στηρίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς.”

Σχολιάστε