My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Η τρίτη καλύτερη κυβέρνηση…

…όοολων των εποχών!!!

Του Τάσου Παππά.


Τα θυμάστε εκείνα τα πομπώδη περί κυβέρνησης των αρίστων και επιτελικού κράτους; Μας είχαν πάρει τα αυτιά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, κορυφαία στελέχη της συντηρητικής παράταξης, ορισμένοι πρώην ΠΑΣΟΚοι και πρώην αριστεροί που έπεσαν αμαχητί στις επιθέσεις κολακείας των πάλαι ποτέ ιστορικών αντιπάλων τους και οι πιο σπουδαιοφανείς από τους δημοσιολόγους των δεξιών μέσων ενημέρωσης. Ξεχνιούνται κάτι τέτοια; Και να ήθελες δεν σ’ άφηναν οι δεξιοί και αριστεροί ψάλτες με τις καθημερινές εκδηλώσεις λατρείας στον σεμνό και ταπεινό πρωθιερέα του ναού της Δεξιάς.

Ε, λοιπόν, η καλύτερη κυβέρνηση που είχε το ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του, ανασχηματίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 17 μήνες. Η πρώτη καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών έδωσε τη θέση της στη δεύτερη καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών πριν από λίγους μήνες. Εκείνος ο ανασχηματισμός ήταν καχεκτικός, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει τα φιλικά δίκτυα ενημέρωσης. Μπόλικο μέλι αλλά από τηγανίτες τίποτα. Κάποιες μικροαλλαγές άνευ πολιτικής σημασίας και μερικές αποψιλώσεις αρμοδιοτήτων σε υπουργούς για να βελτιωθεί η απόδοση του σχήματος που ήταν πάντως σε υψηλό επίπεδο, όπως μας διαβεβαίωνε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δηλαδή, από το «εννιά» που ήταν ο βαθμός του, σύμφωνα με αντικειμενικούς αξιολογητές, να πάει στο «δέκα με τόνο» για να κλείσουν διάφορα στόματα που ξερνούσαν χολή από κεκτημένη συνήθεια. Η δεύτερη καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών όμως απ’ ό,τι φαίνεται δεν έπιασε κορυφή, παρότι έπαιζε στην έδρα της με δικούς της διαιτητές και επόπτες και γι’ αυτό ο επικεφαλής της αποφάσισε να της δώσει νέα ώθηση. Από χτες έχουμε την τρίτη καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Η Δεξιά σπάει τα δικά της ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Ξεπερνάει τον εαυτό της. Κι αυτός ο ανασχηματισμός, καχεκτικός. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, από τηγανίτα τίποτα.

Ωστόσο προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα. Για να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε νέο, έστω εξίσου αναιμικό με τον προηγούμενο, ανασχηματισμό μέσα σε μερικούς μήνες σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Οντως οι παλινωδίες είναι πολλές, οι αντιφάσεις πλήθος, τα αδειάσματα συνεχή, η φλυαρία απύλωτη, οι αυτοδιαψεύσεις κανόνας, οι επιδόσεις της κάθε άλλο παρά κολακευτικές, το αλαλούμ καθημερινό φαινόμενο.

Το επικοινωνιακό επιτελείο και η στενή ομάδα του Μαξίμου αγωνίζονται νυχθημερόν για να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις και να προστατεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (χρεώνοντας σε άλλους τα λάθη και τις παραλείψεις του), όμως ακόμη και οι φανατικοί οπαδοί του συστήματος στην περιοχή της ενημέρωσης έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Γκρινιάζουν και η κριτική τους αγγίζει πια τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και πώς απαντά αυτός; Εκανε ανασχηματισμό -είχε προαναγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από το καλοκαίρι- για να διώξει τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, να μετακινήσει δύο υπουργούς, να βάλει στην κυβέρνηση ορισμένους βουλευτές από διάφορες εκλογικές περιφέρειες και για να χρυσώσει το χάπι στον κ. Βρούτση τοποθετώντας τον στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Δεν ακούμπησε την κ. Κεραμέως που έχει πολωθεί με τους πάντες, ίσως γιατί το απαίτησε ο πολιτικός προστάτης της Αντ. Σαμαράς, δεν απομάκρυνε τον κατά γενική ομολογία αποτυχημένο κ. Θεοχάρη από το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού, δεν εκπαραθύρωσε τον βιρτουόζο της κωλοτούμπας Αδωνι Γεωργιάδη, δεν αντικατέστησε τον κ. Αυγενάκη ο οποίος έχει τσακωθεί με ό,τι κινείται στον αθλητισμό. Κατά το κοινώς λεγόμενο «εγκαστρώθη το βουνό και γέννησε ποντίκι». Οπότε ίσως το ερώτημα πρέπει να τεθεί διαφορετικά: «Μήπως ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να φτιάξει μια κυβέρνηση της προκοπής γιατί ούτε το υλικό έχει ούτε την εξουσία;»

Ανάγωγα

Γιατί φαγώθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος; Eλα μου ντε; Κάποιοι λένε ότι του χρέωσαν το σπάσιμο της καραντίνας όταν μετέλαβε την ημέρα της ονομαστικής γιορτής του και έγινε γνωστό με φωτογραφία στο διαδίκτυο. Αν είναι έτσι, τότε και ο πρωθυπουργός που έσπασε την καραντίνα με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και η φωτογραφία έπαιξε παντού θα έπρεπε να ανασχηματίσει τον εαυτόν του. Λέμε τώρα…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε