My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη

«Έχουμε δει ότι ανοίγουν στόματα, έχουμε δει ότι η Σοφία Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη που υπέστη σεξουαλική παρενόχληση πριν κάποια χρόνια και ότι και στο χώρο του αθλητισμού υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Όλος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την πράξη και συνεχάρη την Σοφία Μπεκατώρου γιατί η δύναμη της να καταγγείλει έδωσε κουράγιο για να περάσουν και άλλες γυναίκες στην καταγγελία. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Πολιτείας και όλων εμάς που έχουμε ευθύνη να περάσουμε σε πρωτοβουλίες».

Αυτό υπογράμμισε η βουλεύτρια του Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχισσα Δικαιοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Ειρήνη Αγαθοπούλου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη θέση του ΚΕΘΙ και ενημερώθηκα για τα θέματα έμφυλης βίας κατάλαβα ότι είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες που έχουμε δημόσιο λόγο να μιλάμε γι’ αυτά και για τις υπόλοιπες που δεν έχουν και γιατί το ξέρουμε όλες μας πόσο δύσκολο είναι αυτά που συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες να αναδειχθούν και πως οι γυναίκες πολλές φορές θεωρούν αδύναμες τον εαυτό τους, θεωρούν ότι είναι οι μόνες και υπεύθυνες γι’ αυτό που τις συμβαίνει» τόνισε ακόμη αναφέροντας την εμπειρία που είχε ως πρόεδρος του ΚΕΘΙ.

 

Όπως υπενθύμισε η κα Αγαθοπούλου υπάρχει το Δίκτυο Δομών για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, τα συμβουλευτικά κέντρα και οι δομές φιλοξενίας που μπορεί μια γυναίκα να απευθυνθεί για νομική και ψυχολογική στήριξη για να φύγει από τον κύκλο βίας που βιώνει είτε στο σπίτι είτε στον χώρο εργασίας της. «Φυσικά και στην αστυνομία μπορεί να καταγγείλει και δώσαμε σκληρή μάχη έτσι ώστε η αστυνομία να λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Γιατί υπάρχουν περιστατικά που πολλές γυναίκες παίρνουν το θάρρος να καταγγείλουν και αποτρέπονται από τους αστυνομικούς» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κυβερνητική θεσμική απαξίωση των δομών για την ισότητα των φύλων σημείωσε πως «η ΝΔ θεωρεί ότι η θέση της γυναίκας θα ενισχυθεί απλά και μόνο αν ενισχυθεί στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα. Έχουν εγκαταλείψει το κομμάτι της στήριξης των δομών της έμφυλης βίας που τείνει προς απαξίωση και είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό ειδικά όταν έχουμε τέτοιες εξελίξεις».

Η συνέντευξη:

Σχολιάστε