My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η «προδοσία» Βαρουφάκη

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Οι άνθρωποι που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια χωρίς να ζητήσουν την έγκριση του ελληνικού λαού που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις, αφάνισαν τη μεσαία τάξη, έριξαν το ΑΕΠ κατά 25%, εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη, οδήγησαν χιλιάδες νέους ανθρώπους στη μετανάστευση, τα συστημικά μίντια που υποστήριξαν με φανατισμό αυτές τις πολιτικές και συκοφάντησαν ως εξτρεμιστικό οτιδήποτε αντιστεκόταν και οι πολιτικές δυναστείες που έχουν λεηλατήσει τη χώρα, έχουν πλουτίσει και σήμερα δίνουν μαθήματα ηθικής, εγκαλούν τον Γιάνη Βαρουφάκη για προδοσία και καλούν τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.

Αυτή τη Δικαιοσύνη που μέχρι τώρα τους συμπεριφέρθηκε πολύ φιλικά στα όρια της παρεξήγησης.

Τι έκανε ο Βαρουφάκης; Ό, τι επιβαλλόταν από τις περιστάσεις, δηλαδή ό,τι θα έκανε οποιαδήποτε επιχείρηση σε συνθήκε κρίσης προκειμένου να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Επεξεργάστηκε ένα σχέδιο αντίδρασης στην περίπτωση που στην πλευρά των δανειστών κυριαρχούσε η σκληρή ομάδα Σόιμπλε και εξωθούσε τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

Έπρεπε να το πράξει; Ασφαλώς. Αν δεν το είχε κάνει θα ήταν υπόλογος για εγκληματική αμέλεια. Την τελική ευθύνη θα την είχε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι η ρήξη θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την Ελλάδα, δεν είχε λάβει τέτοια εντολή από τους πολιτες και σταθμίζοντας τις συνέπειες κατέληξε να προκρίνει την, κατά τη γνώμη του, λιγότερο καταστροφική επιλογή που είχε μπροστά του.

Το λάθος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι κοινοποίησε το σχέδιο. Αυτά τα πράγματα γίνονται, αλλά δεν λέγονται για ευνόητους λόγους.

Γιατί το έκανε; Νομίζω ότι έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του ανδρός. Οι άνθρωποι με μεγάλη αυτοπεποίθηση που νιώθουν ότι υπερέχουν έναντι όλων των άλλων, έχουν εξορίσει από το λεξιλόγιο τους τις φράσεις «δεν ξέρω», «δεν έχω άποψη», «δεν διαθέτω λύση για κάθε πρόβλημα».

Η αποκάλυψη του σχεδίου ήταν η απάντηση του σ’ όσους τον κατηγορούσαν ότι πήγαινε στις διαπραγματεύσεις δίχως εναλλακτικές προτάσεις, αφοπλισμένος σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον όπου οι σφαίρες έπεφταν βροχή.

Τέτοια κατάσταση δεν την άντεχε. Έπληττε βάναυσα την εικόνα που είχε ο ίδιος κατασκευάσει για τον εαυτό του.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε