My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η ποντιακή νεολαία του κόσμου

Ξεκινάει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας υπό την αιγίδα και παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη.

pontiaki-neolaiaΌπως ανέφερε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής Άλκης Αναστασιάδης, η «ποντιακή νεολαία παίρνει τη σκυτάλη και μπαίνει μπροστά, μακριά και πέρα από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με μοναδικό σκοπό την ενότητα του ποντιακού ελληνισμού».

Πεντακόσιοι νέοι, από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου, από 13 Ομοσπονδίες Ποντιακών Σωματείων δίνουν ιστορικό ραντεβού στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού.

Η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και

Οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησαν θερμά τον Ιβάν Σαββίδη, «έναν Έλληνα της Διασποράς, έναν ευπατρίδη, που αποτελεί το στήριγμα και τη φωνή του ποντιακού ελληνισμού», όπως είπαν.

Ο κ. Αναστασιάδης, ερωτώμενος και για την αποχώρηση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος από την Οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης, ανέφερε: «Αυτή η Συνδιάσκεψη αποτελεί μια ανοικτή αγκαλιά για όλους τους Ποντίους ανεξαιρέτως. Μας ενώνουν πάρα πολλά και δεν μας χωρίζει τίποτα. Κανείς δεν πρέπει να λείψει. Η Οργανωτική Επιτροπή από την αρχή είχε ανοικτή την πόρτα για όλους. Καλούμε ακόμα και τώρα, όλους όσοι θέλουν να παραβρεθούν, να συμμετάσχουν. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια ενότητας».

Παράλληλες εκδηλώσεις

Από την πλευρά της, η Βικτωρία Κραφτσένκο, γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ρωσίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στις παράλληλες εκδηλώσεις της Συνδιάσκεψης.

«Η Συνδιάσκεψη θα κλείσει με το Φεστιβάλ Ποντιακού Ελληνισμού, ένα πανηγύρι λύπης και χαράς. Λύπης για το δράμα που έχουν βιώσει οι πρόγονοί μας και χαράς γιατί συνεχίζουμε το έργο τους. Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ‘Η γιορτή της Παράδοσης’, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα στη θάλασσα από όπου έφταναν στην πόλη τα καράβια με τους προγόνους μας», σημείωσε φανερά συγκινημένη η κ. Κραφτσένκο.

Στη θεματολογία της Συνδιάσκεψης αναφέρθηκε η Ευγενία Κοτανίδη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας, η οποία υπογράμμισε ότι η σημερινή ποντιακή νεολαία, είναι ζωντανή, δημιουργική, σύγχρονη και με πλήρη συνείδηση της ιστορικής της αποστολής.

«Με την καρδιά μας στον Πόντο, με την ψυχή μας στην Ελλάδα, με το νου μας σε όλο τον κόσμο, ενώνουμε τις ρίζες μας και το αύριο», σημείωσε από την πλευρά της η Γεωργία Μαυρίδη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ – Καναδά.

Πηγή: aggelioforos.gr

Σχολιάστε