My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Τι σημαίνει η πολιτική…

…εξόντωσης του Κουφοντίνα.

Του Βλάση Αγτζίδη*


Το ότι η πολιτική ζωή της Ελλάδας κυριαρχείται από τον ανορθολογισμό το πιστεύουν πολλοί. Σ’ αυτή την κατηγορία φαίνεται ότι εντάσσεται η άρνηση της κυβέρνησης να επιστρέψει στο κελί του στον Κορυδαλλό τον Δ. Κουφοντίνα, τον εκτελεστή της 17Ν. Το ζήτημα δεν είναι η αποτίμηση της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης στην μεταπολιτευτική ζωή της Ελλάδας. Αυτό συζητήθηκε πολύ και κρίθηκε.

Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Στο ότι η εμφυλιοπολεμική ακροδεξιά παγίδευσε την μητσοτακική κεντροδεξιά εντός της Ν.Δ. οδηγώντας την στην εξόντωση ενός καταδικασμένου ήδη από τη δικαιοσύνη.
Γιατί η θέσπιση ειδικών φωτογραφικών κανόνων για τον Κουφοντινα και η άρνηση μεταγωγής του στον Κορυδαλλό ισοδυναμεί με εξόντωση.

Αν δεν το ήξεραν ήταν αφελείς… .

Αν το ήξεραν, επενδύουν στην ενίσχυση των άκρων στην ελλαδική κοινωνία για πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, ώστε να μεταφερθεί αλλού το κέντρο της προσοχής των Ελλήνων. …

Κι αυτό είναι τραγικό για όλους μας.

Παράξενο επίσης είναι και το φαινόμενο αρκετοί πολίτες που εμφορούνται από δημοκρατικά και φιλελεύθερα φρονήματα, να συντάσσονται με τις πολιτικές εξόντωσης και να κάνουν κεντρικό θέμα την υποστήριξη που δέχεται ο Κουφοντίνας, “σκίζοντας τα ιματιά τους” από ειλικρινή ή ψεύτικη φρίκη…

Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και αφορά τα ιδεολογικά και τα ιστορικά ζητήματα. Από την εποχή του Αρμόδιου και του Αριστογείτονα έως την εποχή της Φάνια Κάπλαν, υπήρχαν άνθρωποι που χειροκροτούσαν τις τρομοκρατικές πράξεις… . Δηλαδή δεν είναι κάτι καινοφανές..

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν οι νουνεχείς στη ΝΔ και θα παραμερίσουν τις εκδικητικές πολιτικές, που φαίνεται να κυριαρχούν στο εσωτερικό της.

*Συγγραφέας, ιστορικός

Σχολιάστε