My Twitter Feed

2 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα -

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023

Η πολιτική αιθαλομίχλη…

Fraggidis-giorgos…των Αθηνών και άλλες ιστορίες.

Tου Γιώργου  Φραγγίδη (Μαιευτήρας- γυναικολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής του ΑΠΘ, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς)

Όχι, δεν θέλω να αστειευτώ με ένα τόσο σοβαρό γεγονός που συμβαίνει  εξ αιτίας  της  ένδειας των συνανθρώπων μας. Ούτε θέλω να αντιπαρατεθώ στους ειδικούς επιστήμονες που υπερασπιζόμενοι τον ρόλο τους εφιστούν τον κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμού, αντιθέτως.

Θέλω όμως να στρέψω το βλέμμα στην  γενεσιουργό  αιτία του σημερινού φαινομένου. Στην πολιτικοκοινωνική  αιθαλομίχλη που προϋπήρξε και  δημιουργήθηκε σε βάθος χρόνου. Αυτό το σκοτεινό πέπλο που κάλυπτε μέχρι τώρα όλη την στρεβλή λειτουργία του συστήματος προς όφελος των τραπεζικών λογαριασμών  των λίγων  και   των  διεφθαρμένων, που κατά το δοκούν εξαιρούσε ελέγχων  ημετέρους κρατούντων   και  φαλκίδευσε  το μέλλον αυτής της χώρας στριμώχνοντας την Ευρωπαϊκή  πορεία  της  στην σημερινή στενωπό.

Στην τακτική όλων αυτών που γέννησαν,  γιγάντωσαν και συγκάλυψαν  αυτές τις  υπόγειες  λειτουργίες   του σαθρού οικοδομήματος  σε όλες τις δημόσιες βαθμίδες   που σήμερα καλούνται οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας με τιτάνιο αγώνα να αναστρέψουν και να επαναφέρουν σε ορθή πορεία.

Αλλά  και  στην τακτική  αυτών των πολιτικών δυνάμεων  που αντί να ενώνονται με όλους στην εξεύρεση λύσης  διαφυγής από τον λαβύρινθο της λιτότητας,  που αναγκάζει την κοινωνία σε πισωγύρισμα ετών όπως η επιλογή θέρμανσης  ,  σπαταλούν την ισχύ τους   σε  αντιπολιτευτικές τακτικές   «πολιτικού ρεσάλτου». Που  επιλέγουν να δημιουργούν  λεκτικά και αδιακρίτως ενόχους,  ακολουθώντας μεθόδους προπαγάνδας άλλων ζοφερών ετών  με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση  των εκλογικών  τους προσδοκιών και χωρίς αντιπρόταση προς την Κοινωνία.

Λυπεί ιδιαίτερα τον κάθε νοήμονα πολίτη το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες της ευρύτερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει μέχρι τώρα ο τόπος, οι θυσίες του λαού μας δείχνουν πολλές φορές να σκοντάφτουν δυστυχώς σε εσωτερικούς παράγοντες .  Από την μία  σ αυτούς τους λίγους που εξύφαναν την διαπλοκή και την εδραίωσαν για πολλά χρόνια  δημιουργώντας προσκόμματα, μεσάζοντες και συνενόχους σε όλες τις διαδρομές του δημοσίου χρήματος .Και από την άλλη στην μικροπολιτική κομματική «φαγωμάρα»  αντί της ένωσης όλων για το κοινό καλό.

Αν αναφέρω ότι στην Αμερική κάποιοι πήγαν λίγο μπρός κάποιοι λίγο πίσω, αλλά όλοι μαζί μόλις πριν λίγες ημέρες αντιμετώπισαν τον δημοσιονομικό γκρεμό,  σκέφτομαι ήδη την κριτική τους.  Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και την λεγόμενη δυτική φιλοσοφία που θέτει ερωτήματα για τα πάντα κάποιοι παραμένουν δογματικά αντίθετοι σε οτιδήποτε, δημιουργώντας την δική τους αιθαλομίχλη στον κόσμο που διψασμένος για διέξοδο  τους ακούει.

Οι προσπάθειες όμως των πολλών θα καρποφορήσουν αργά ή γρήγορα επειδή  είναι επιθυμητό αλλά και νομοτελειακό. Και όταν ανοίξουν  και  τον  ασκό του Αιόλου  δεν  θα παρασύρει μόνον την αιθαλομίχλη των τζακιών και τους επίορκους,  αλλά και  όλους αυτούς  που ενώ τους δόθηκε εντολή να εργαστούν για το κοινό καλό περιορίζουν την  συμμετοχή τους στον νέο Οικοδόμημα  στην αρνητική τους στάση δηλώνοντας  μόνον «αντίθετοι».

Σχόλια
One Response to “Η πολιτική αιθαλομίχλη…”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Γιατρέ μου, μέχρι τώρα με την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας τα έφερνα βόλτα χωρίς φάρμακα, προσπαθώντας να μείνω ψύχραιμος. Αφού όμως κάθε τόσο διαβάζω τα σχόλιά σου κατα την μεταβουλευτική σου περίοδο και γνωρίζοντας την προηγούμενη πολιτική στάση σου μέσα στη Βουλή(ψήφιση αναφανδόν των μνημονίων και άλλων απεχθών διατάξεων), μπορώ να πώ σχεδόν με σιγουριά οτι πλέον δεν θα τα καταφέρω, γιατί τελικά οι Τζέκυλ και Χάιντ της πολιτικής, μας περίσσευσαν και δεν παλεύονται με φυσιολογικό τρόπο…
    ΤΑ ΧΆΠΙΑ ΜΟΥ ΜΩΡΕ !

Σχολιάστε