My Twitter Feed

21 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεφεύγει πια ο κορονοϊός! -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

«Εργολάβοι πάλι στα νοσοκομεία» -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

Δωρεάν μάσκες από Φαρμακευτικό -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

Ένα το νέο κρούσμα του 24ώρου -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

25 εκ. για έργα ύδρευσης σε Κιλκίς -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Κιλτίδης: Ευτράπελα με τ`αρδευτικά -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Θύμα κλοπής ο Χρ. Γκουντενούδης -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Πρεμιέρα στις νίκες για το ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Η περιοδεία Μητσοτάκη σε Κιλκίς

(Βίντεο) Περιοδεία στον νομό Κιλκίς πραγματοποίησε χθες Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρώτο σταθμό την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» στη Νέα Σάντα όπου, όπως είπε, διαπίστωσε τις μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, αλλά και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τη βαριά ιστορία που φέρει η Ταξιαρχία και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της ταξίαρχο, Πάρι Καπράβελο.

«Και στο Κιλκίς οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και, εκτός από την κύρια αποστολή τους, προσφέρουν και ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο» είπε, προσθέτοντας: «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω εδώ στη Νέα Σάντα και στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά, με πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες σε αυτήν τη συζήτηση η οποία ανοίγει για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την Κεραμουργεία Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ), όπου δήλωσε ότι επισκέπτεται «επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται επιχειρήσεις του εξωτερικού και κόντρα στις αντιξοότητες και στο κλίμα των καιρών κάνουν επενδύσεις, προσλαμβάνουν εργαζόμενους, στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες».

Δεύτερη μονάδα που επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης ήταν η βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου ELVIAL, όπου ενημερώθηκε για την τεχνολογία αιχμής και τα ρομποτικά συστήματα που χρησιμοποιεί.

«Χωρίς ένα μεγάλο άλμα ιδιωτικών επενδύσεων η χώρα δεν θα πάει μπροστά και για αυτό στις περιοδείες μου θέλω να βλέπω υγιείς επιχειρήσεις» είπε μιλώντας τους υπεύθυνους της Κεραμουργίας που έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το εργοτάξιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κιλκίς-Θεσσαλονίκης, όπου τον περίμενε για να τον ξεναγήσει ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας και χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

«Το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε φτάσει στη σημερινή του μορφή, αν δεν είχε προηγηθεί υπουργική πράξη του 2014 που ξεπάγωσε τις απαλλοτριώσεις. Τα έργα υποδομής θα πρέπει να έχουν συνέχεια», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης

Στο Κιλκίς 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κιλκίς,  ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την αγορά, ενώ συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΟΔΕ, με τα οποία είχε συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα.

Απαντώντας στις ερωτησεις των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Χαίρομαι παρά πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να έρθω ξανά στο Κιλκίς σε ένα χώρο που το θεωρώ γουρλίδικο είχα έρθει τότε ως υποψήφιος για ηγεσία, επιστρέφω. Το Κιλκίς είναι συνυφασμένο και με πρωτογενή παραγωγή και κτηνοτροφία. Δεν αντιλαμβανόμαστε ανάπτυξη της χώρας χωρίς υγιή ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα. Έχουμε ένα πλέγμα πολιτικών. Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων όπως ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια που τον κατέβασε για να τον ξανανεβάζει».

«Έχουμε κοντά μας πολλούς παλιούς αγωνιστές, πριν από δυο μέρες γιορτάσαμε 43 χρόνια και θυμηθήκαμε παρακαταθήκη του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για μια παράταξη ανοικτή χωρίς κοινωνικό πρόσημο που συνδυάζει ελεύθερη οικονομική δράση με κοινωνική πρόνοια. Η ΝΔ ανοίγεται και φέρνει ανθρώπους που δεν ανήκαν στους κόλπους της», είπε ακόμα.

Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως θα γίνουν γρήγορα και η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

Δείτε βίντεο για την επίσκεψη, από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3:

Βίντεο από το gnomi web tv

Σχολιάστε