My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η ΠΑΣΚ καθηγητών για τη Φυσική

Η Γραμματεία ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε.εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στη Φυσική, αναφέροντας τα εξής:

Το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με το ερώτημα Γ4 στις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, προκάλεσε αναστάτωση, με αποτέλεσμα την ψυχική ταλαιπωρία των μαθητών και των γονέων τους.

Η αρχική οδηγία στις 26/5 για ακύρωση του θέματος -και κατανομή των μονάδων στα άλλα υποθέματα-, αντικαταστάθηκε με άλλη διαμετρικά αντίθετη, στις 28/5 για κανονική βαθμολόγησή του.

Ανεξάρτητα από τη ορθότητα της τελικής απόφασης –που σε κάθε περίπτωση πάντως αδικεί κάποιους-, οι σπασμωδικές αυτές αντιδράσεις προδίδουν πανικό και αδυναμία διαχείρισης του λάθους.

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι η συγκεκριμένη διαχείριση στρέφεται κυρίως κατά των μαθητών και των οικογενειών τους, που καλούνται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να ανταποκριθούν σε μια εξαντλητική και ψυχοφθόρα προσπάθεια.

Στην προσπάθειά τους αυτή, όχι μόνον δεν βρίσκουν συμπαραστάτη και αρωγό την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ,  αλλά   αντίθετα καλούνται να διαχειριστούν οι ίδιοι τη διαχειριστική ανεπάρκεια και τις λανθασμένες επιλογές της.

Τη στιγμή που εξαιτίας και των αλλεπάλληλων εκλογικών διαδικασιών τα πάντα έχουν παγώσει οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε έναν από τους εναπομείναντες αδιάβλητους, αξιόπιστους, αντικειμενικούς θεσμούς της χώρας μας.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ είναι αναγκαίο να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και όχι με την προχειρότητα και την ανευθυνότητα των τελευταίων ημερών.”


Σχολιάστε