My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Η ΠΑΣΕΒΕ για τα όρια συνταξιοδότησης

Σε ανακοίνωσή της με θέμα ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣΗΣ, η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ αναφέρει τα εξής:

Αφού ρήμαξαν τα αποθεματικά των ταμείων από το 1950 κατά 58 δισ. ευρώ με τη δέσμευση των αποθεματικών τους άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδας και την χρόνια αυτοχρηματοδότηση, αφού τζογάρισαν τις εισφορές των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο προς όφελος των εισηγμένων με χασούρα 3,5 δισ. ευρώ, τα λεηλάτησαν με τα «δομημένα ομόλογα» και τα χρεοκόπησαν με την μη απόδοση στα Ταμεία πάνω από 2 δις. ευρώ από τη νομοθετημένη κρατική χρηματοδότηση, ήρθε και το «κούρεμα» του χρέους και τα αποτελείωσαν.

Μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να ομιλούν ότι για τα χάλια στα Ταμεία φταίνε κάποιοι κομπιναδόροι που παίρνουν μαϊμού συντάξεις. Προβάλλουν τις κομπίνες που οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους έστησαν για να δημιουργήσουν την δική τους εκλογική πελατεία που στηρίζει τις σημερινές πολιτικές που οδηγούν στο πετσόκομμα όλων των συντάξεων.

Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Σ. Κεδίκογλου την αύξηση των ελάχιστων χρονικών ορίων εργασίας, από τα 15 που ισχύει σήμερα, στα 20 χρόνια δουλειάς, δηλαδή 6000 ένσημα,  για την εξασφάλιση της κατώτερης σύνταξης πείνας των 586 ευρώ.

Πρόκειται για ένα νέο βάναυσο χτύπημα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες και τους αγρότες, γενικά στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, με μακροπρόθεσμες συνέπειες, που φτάνουν μέχρι και την στέρηση ακόμα και του δικαιώματος στην ελάχιστη κατώτερη σύνταξη που δίνεται μέχρι τώρα, αφού με την ανεργία και το κλείσιμο των μικρομάγαζων, την υποαπασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία που ξεπερνά το 30%, εκατοντάδες χιλιάδες δεν θα μπορούν να καλύψουν αυτές τις προϋποθέσεις.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση της αναλγησίας, ανεβάζοντας την ελάχιστη προϋπόθεση από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα, είναι βέβαιο ότι χιλιάδες που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση μη έχοντας τα 6.000 ένσημα είτε θα μείνουν χωρίς καθόλου σύνταξη, είτε θα αναγκαστούν να δουλέψουν και μετά το 65ο έτος της ηλικίας τους, αν βέβαια βρούνε δουλειά, επιτυγχάνοντας και με αυτόν τον τρόπο την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67-68 χρόνια.

Αυτό το μέτρο θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στις νέες γενιές που μπαίνουν πολύ αργότερα στην εργασία, με ποσοστά ανεργίας που σήμερα ξεπερνούν το 50%, και σε συνδυασμό με την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση στο ασφαλιστικό, δεν είναι μόνο σκάνδαλο. Είναι ένα τεράστιο έγκλημα,

Η τρικομματική συγκυβέρνηση, υπηρέτης των τοκογλύφων και των μονοπωλιακών ομίλων, θα βρει την καθολική αντίσταση όλων των ΕΒΕ, των εργαζόμενων, των γυναικών και της νεολαίας.”

 

Σχολιάστε