My Twitter Feed

25 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Επισπεύδεται επιστροφή φόρου -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Λαμπρή η επέτειος της Μάχης Κιλκίς -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Το Κιλκίς τιμά την 21η Ιουνίου 1913 -

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2022

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κιλκίς

(Βίντεο) Οι δημότες του Κιλκίς αψήφισαν τη βροχή και υποδέχθηκαν θερμά την Ολυμπιακή Φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 ανήμερα της εθνικής μας επετείου.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού αφίχθη στην πλατεία Ειρήνης στις 10:45 για να παραληφθεί από τον πρωταθλητή πάλης Ασύγκριτο Μουραντίδη και τον Κυριάκο Ζώτο πρωταθλητή στη σφαιροβολία και δευτεραθλητή στη δισκοβολία που πραγματοποίησαν λαμπαδηδρομία μέχρι την αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου, υπό τις επευφημίες δεκάδων πολιτών. Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος άναψε το βωμό στο Πάρκο – Κήπο όπου ακολούθησε το επίσημο τελετουργικό με ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Ύμνου της Δημοκρατίας της Κορέας και του Εθνικού μας Ύμνου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης υπογράμμισε στο χαιρετισμό του, τους ισχυρούς συμβολισμούς που εκπέμπει η Ολυμπιακή Φλόγα, ως φως του πνεύματος, της γνώσης και της ζωής ακτινοβολώντας τα μηνύματα της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών τα οποία μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά και αναδεικνύουν τα πανανθρώπινα ιδεώδη. Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα να είναι καλοτάξιδη στον τελικό προορισμό της και να διεξαχθούν με επιτυχία στην πόλη PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλείου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων PyeongChang 2018 της Δημοκρατία της Κορέας Γιουν Τζου Χονγκ.

Η συγκινητική τελετή ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ένα ολιγόλεπτο πολιτιστικό πρόγραμμα με συμβολισμούς για τα δεινά του πολέμου και τα αγαθά της ειρήνης. Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης, υπό τον Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Π.Σ. Νίκο Αμοιρίδη χόρεψε τον πυρίχειο πολεμικό χορό ενώ τα κορίτσια της Σχολής Μπαλέτου Ματίνας Κουρσάρη, ντυμένα στα λευκά με κλαδιά και στεφάνια ελιάς, εξέπεμψαν το μήνυμα της ειρήνης.

Με λαμπαδηδρομία από τη χάλκινη ολυμπιονίκη των Deaf Olympics Μαρία Φουλεδάκη και τον σπηλαιολόγο Βασίλη Μακρίδη η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε στη συνέχεια για το Σιδηρόκαστρο ν. Σερρών.

Παρόντες στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν μεταξύ άλλων ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπ. Εσωτερικών Ιωάννης Καπάκης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι βουλευτές του νομού Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο ταξίαρχος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ”Πόντος”, ο Αστυνομικός Διευθυντής ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Κιλκίς εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικρολίμνης, τη Σχολή Μπαλέτου Ματίνας Κουρσάρη, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής για την άρτια συνεργασία τους στο τελετουργικό υποδοχής και διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Κιλκίς.

*Δείτε στιγμιότυπα από την υποδοχή στο Κιλκίς της Ολυμπιακής Φλόγας των χειμερινών αγώνων στη Ν. Κορέα, που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 28 Οκτωβρίου στη πλατεία Ειρήνης.

Βίντεο: GNOMI WEB TV

Σχολιάστε