My Twitter Feed

10 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ξεφτίλα δεν έχει όρια

Του Τάσου Παππά.


Οταν υποψιάζεσαι ότι έχεις πέσει θύμα παράνομων πρακτικών από ιδιώτες, από το κράτος ή από μηχανισμούς που έχουν αναφορά στο κράτος, αλλά παραβιάζουν νόμους και κανόνες, τι κάνεις; Το ψάχνεις είτε μόνος σου είτε χρησιμοποιώντας ειδικούς για να σε βοηθήσουν. Αν δεν προκύψει κάτι ενοχοποιητικό, αν δηλαδή αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι υποψίες σου δεν έχουν βάση, κλείνεις το θέμα, κρατάς βεβαίως κάποιες επιφυλάξεις, προσέχεις, παίρνεις τα μέτρα σου και συνεχίζεις τις δραστηριότητές σου.

Αν όμως βγάλεις λαγό, αν με άλλα λόγια τα στοιχεία από την έρευνά σου είναι τόσο εκκωφαντικά που δεν γίνεται να αδιαφορήσεις, που δεν μπορείς να τα προσπεράσεις χωρίς αντίδραση, τι οφείλεις να κάνεις; Είσαι υποχρεωμένος να φωνάξεις, να καταγγείλεις, να ζητήσεις εξηγήσεις, να απαιτήσεις να πέσει άπλετο φως στη βρόμικη υπόθεση και να πας τα πράγματα μέχρι το τέλος, μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή κάνεις την πάπια, είσαι ευάλωτος, γιατί δίνεις το δικαίωμα σε διάφορους να ισχυριστούν ότι έχεις προχωρήσει σε συναλλαγή με τους δράστες, είτε γιατί σε κρατάνε από κάπου και φοβάσαι ότι θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα, αν επιμείνεις να διαλευκανθεί η ιστορία, είτε γιατί πουλάς τη σιωπή σου εξασφαλίζοντας για αντάλλαγμα χρήματα ή αξιώματα ή και τα δύο.

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών έχουμε πολλές περίεργες πλευρές. Μία εξ αυτών, ίσως η πιο κραυγαλέα: είναι γεγονός ότι αρκετοί υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης (πέντε, έξι, μπορεί και περισσότεροι) παρακολουθούνταν για αρκετό καιρό από την ΕΥΠ είτε με τους δικούς της μηχανισμούς, είτε από το Predator, είτε και από τα δύο συστήματα ταυτοχρόνως. Το έχει εντοπίσει η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή και τους έχει ενημερώσει. Με εξαίρεση τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος ψέλλισε κάτι, όχι και πολύ διαφωτιστικό, ουδείς άλλος διαμαρτυρήθηκε. Δημοσίως τσιμουδιά. Ιδιωτικώς δεν ξέρουμε. Ουδείς κατέθεσε μήνυση. Ακρα του τάφου σιωπή. Τόση ξεφτίλα!

Γιατί επέλεξαν αυτή τη στάση; Προφανώς για να μην πληγεί ο αρχηγός τους που είναι και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Το κόμμα πάνω απ’ όλα και όλους; Αναλώσιμη πολυτέλεια η δημοκρατία; Αυτά τα βαρύγδουπα περί κράτους δικαίου που εκστομίζει τρεις φορές την εβδομάδα ο πρωθυπουργός είναι παραπλανητικές αερολογίες; Είναι τυχαίο ότι όλοι οι υπό παρακολούθηση υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης είναι και σήμερα υπουργοί; Επιβραβεύτηκαν γιατί το βούλωσαν; Ποιος εκβιάζει και ποιος εκβιάζεται; Σε ποια χώρα της Ευρώπης ένα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους σκάνδαλο θα σερνόταν επί έναν χρόνο και βάλε χωρίς κάποιο αποτέλεσμα επί της ουσίας. Σε ποια χώρα της Ευρώπης η κυβέρνηση που αποδεδειγμένα θα είχε στήσει παρακράτος θα έμενε στη θέση της;

Υπό παρακολούθηση ήταν και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων. Δεν έβγαλε κιχ. Συνεχίζει να διοικεί το στράτευμα αφού η κυβέρνηση που τον παρακολουθούσε τον άφησε στο πόστο του. Με ποιο κύρος προΐσταται; Λεπτομέρεια. Υπό παρακολούθηση ήταν και δύο εισαγγελείς. Η τοποθετημένη στην ΕΥΠ και ο οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος ασχολήθηκε και με το σκάνδαλο της Novartis (αλήθεια κανένα νέο γι’ αυτήν την υπόθεση έχουμε;). Η πρώτη; Υπέγραφε όλα τα έγγραφα που της έδιναν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις χωρίς να κάνει ερωτήσεις. Ο δεύτερος; Αναβαθμίστηκε. Εισαγγελείς και να μην αντιδρούν; Περίεργο. Τουλάχιστον. Για να μην πούμε κάτι πιο χοντρό.

Aνάγωγα

Υπουργός της κυβέρνησης του Ισραήλ είπε ότι η χρήση πυρηνικών στη Γάζα είναι μια επιλογή. Μα καλά, έχει το Ισραήλ πυρηνικά; Ενα από τα πιο φλύαρα μυστικά.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε