My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η ΝΔ Κιλκίς για Ολοκαύτωμα

OlokaftomaΜε αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος – 27 Ιανουαρίου – η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κιλκίς της ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με τον Νόμο 3218 ΦΕΚ Α/12/27-1-04 η Ελλάδα έχει καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου ως την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος από τους Ναζί που είχαν κύριο στόχο τους την εξολόθρευση και ¨καθαρότητα¨ όπως ασφαλώς την εννοούσαν τα τραγικά και ανόητα μυαλά του Χίτλερ και της παρέας του (Μέγκελε, Χέμλερ κ.λπ.).

 

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, τα πογκρόμ και τα αποτρόπαια πειράματα που έλαβαν χώρα από την ναζιστική Γερμανία στα στρατόπεδα θανάτου κόστισαν εκατομμύρια ζωές (μετριοπαθείς υπολογισμοί κάνουν λόγο για 6-9 εκατ.νεκρούς συνολικά) Εβραίων κυρίως αλλά και άλλων πληθυσμιακών ομάδων (Πολωνοί και Σλάβοι, Αφρικανοί, Καθολικοί και Προτεστάντες, ψυχικά και σωματικά ανάπηροι, καθώς επίσης και ομάδες πληθυσμών όπως Ρομά, ομοφυλόφιλοι, ιεχωβάδες, μικροί και μεγάλοι ηλικιακά είδαν και υπέστησαν την ωμή βαρβαρότητα προβληματικών ανθρώπινων (;) εγκεφάλων που ποτισμένοι από την ιδέα της Αρειας Φυλής αιματοκύλησαν κάθε τι που δεν υποτάχθηκε στις ορέξεις τους.

 

Η Ελλάδα, η Γιουγκοσλαβία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Σλοβακία και η Λετονία έχασαν πάνω από το 70% του Εβραϊκού τους πληθυσμού. Το Βέλγιο, η Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία και η Εσθονία έχασαν περίπου τον μισό τους Εβραϊκό πληθυσμό, η Σοβιετική Ένωση πάνω από ένα τρίτο, και ακόμα και χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία είδαν το ένα τέταρτο του Εβραϊκού τους πληθυσμού να δολοφονείται.

 

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι αφιερωμένη στα παιδιά, στα αγόρια και τα κορίτσια που βρέθηκαν αντιμέτωπα με τον πραγματικό τρόμο και το κακό. Αυτός είναι ο λόγος που τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να διδάσκουν τα παγκόσμια μαθήματα που πήραμε από το Ολοκαύτωμα. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελπίδες των παιδιών – κάθε μέρα και παντού στον κόσμο.

 

Στη σημερινή εποχή το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Καλούμε λοιπόν όλους κόσμο και έθνη μικρούς και μεγάλους να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, το φύλο ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Γιατί εμείς ως Ελληνες έχουμε δεχθεί πολλές φορές τέτοιες αγριότητες και βαρβαρότητες (βλ. Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – 19 Μαϊου ημέρα μνήμης) και γνωρίζουμε τις συνέπειες πολύ καλά.

 

Κατανοώντας και λαμβάνοντας το μήνυμα που στέλνει ο Γ. Γ του ΟΗΕ αφιερώνοντας τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος στα παιδιά, ας έχουμε ως οδηγό μας ότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα όταν το ανθρώπινο γένος περνά τις χειρότερες στιγμές του. Πρέπει να τους δείξουμε ό,τι καλύτερο έχει αυτός ο κόσμος να τους προσφέρει.”

Σχολιάστε