My Twitter Feed

30 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάμε επιτέλους για αναβάθμιση; -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Πλήγμα το κλείσιμο της SONOCO” -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε σώμα η νέα ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Για αξονικό και θέματα υγείας -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Παππάς για τα νέα υδρόμετρα -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Μις Ανεργία!

pame louketoΠάμε Λουκέτο – Του Λάκη Μπέλλου

Είχαμε το ευχάριστο νέο ανεργία 27,2%, ενώ η κυβέρνηση ανακήρυξε ταυτόχρονα, σε μεγάλο διαγωνισμό, τη «Μις Ανεργία». Παραλαμβάνοντας το αγαλματάκι, που ήταν ένα σάντουιτς, η Μις Ανεργία είπε συγκινημένη:

«Ευχαριστώ. Είμαι πολύ συγκινημένη, δεν το περίμενα ότι θα έφτανα ώς εδώ, πιο άνεργη πεθαίνεις. Ευχαριστώ. Να με συγχωρείτε… Εχω τρακ… Δε με κρατάνε τα πόδια μου… Δεν είναι από τη συγκίνηση, από την πείνα είναι. Ευχαριστώ. Αν δεν ήταν η πείνα, δεν θα είχα αυτές τις υπέροχες αναλογίες και δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ. Αν με βλέπατε πριν, ήμουν 30 κιλά παραπάνω. Δεν βλεπόμουνα. Ευχαριστώ.

»Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην οικογένειά μου, τη μαμά μου, τον μπαμπά μου, τη γιαγιά μου, και όλο μου το σόι που με παρότρυναν να σπουδάσω και να βγω ένας τελείως άχρηστος άνθρωπος στην κοινωνία. Αχρηστος, αλλά αριστούχος, γαμώ την ανεργία μου. Αριστούχος στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο, στο φροντιστήριο, στο πανεπιστήμιο, με τα μεταπτυχιακά μου, τα διδακτορικά μου. Για μένα, τη Λίζα Ανεργοπούλου, βγήκε η έκφραση “Πάρ’ τα Λίζα και κάν’ τα κορνίζα”. Ευχαριστώ.

»Θα ακούω για πάντα τη φωνή της μανούλας μου να μου λέει “Σπούδασε Λίζα! Να έχεις ένα παραπάνω χαρτί απ’ τους άλλους!”. Εγώ όχι μόνο ένα, τριάντα πέντε χαρτιά παραπάνω είχα. Πήγαινα με το βιογραφικό μου για δουλειά και μου λέγανε “Τι είναι αυτά, κοπέλα μου; Αμα κάτσουμε να τα διαβάσουμε όλα, θέλουμε μια βδομάδα!” Και με διώχνανε.

Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στις υπόλοιπες υποψήφιες που τις αγαπώ όλες και που διαγωνίστηκαν σκληρά όπως κι εγώ απόψε: Διαγωνιστήκαμε στήθος με στήθος στο βιογραφικό, στο πέταμα του βιογραφικού από τον εργοδότη, στην αγορά εφημερίδων μικρών αγγελιών, στο ανέβα – κατέβα τις σκάλες, στην αποστολή μέιλ και στο σκίσιμο των πτυχίων μας, γαμώ την ανεργία μου. Ευχαριστώ.

»Κάθε μέρα πάω στον ΟΑΕΔ. Ξέρετε όλοι τι σημαίνει: “Ούτε Αύριο Εχετε Δουλειά”. Γαμώ την ανεργία μου, γαμώτο. Με συγχωρείτε για τη συγκίνησή μου. Δεν έχω λόγια να πω. Με συγχωρείτε, τα έχω χάσει. Αλλά να το ξέρετε. Μη φοβάστε την ανεργία. Μπορείτε να κάνετε week end Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Σας το λέει και το υπογράφει η Μις Ανεργία 2012-13, 14, 15, 16, 17 και βάλε. Θα χορτάσετε διακοπές: Ιούνιος ΔΕΗ. Ιούλιος σταθερό, Αύγουστος κινητό, Σεπτέμβριος ΕΥΔΑΠ, Οκτώβριος φαγητό.

Ξέρω και πέντε γλώσσες. Οπου το λέω μου ρίχνουν πέντε μούντζες και με διώχνουν. Με διώχνουν για το εξωτερικό, σε τόπους ονειρεμένους: Αυστραλία, Αλβανία, Ρουμανία, Τανζανία. Ευχαριστώ, Ευχαριστώ».

 

…………………………………………………………………..

 

 

Γερμανοθαλασσοδάνεια

 

……………………………………………………………………….

 

 

Πώς ακριβώς θα γίνουν οι απολύσεις

Επειδή είστε πολύ μπερδεμένοι πώς θα γίνουν οι απολύσεις δημ. υπαλλήλων, έχουμε το τελικό σχέδιο τρόικας – τρικομματικής κυβέρνησης που έχει ως εξής:

Μέχρι το Πάσχα θα απολυθούν 2.147 επίορκοι υπάλληλοι, από τους οποίους 1560 θα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Θα προηγηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος διαπόμπευση των επίορκων από τον Γ. Στουρνάρα και με κλήρωση θα γίνει ένας αποκεφαλισμός για να ηρεμήσει ο Γ. Πρετεντέρης.

Στις 4 Μαΐου θα απολυθούν άλλοι 4.500 κοπανατζήδες υπάλληλοι. Επειδή όμως πρόκειται για κοπανατζήδες, δεν τους βρίσκουν και επικηρύσσονται με 1.000 ευρώ το κεφάλι.

Στις 5 Ιουνίου έρχεται η σειρά των τεμπέληδων δημ. υπαλλήλων, που όμως όπως ξέρουμε είναι πάρα πολλοί και ναι μεν πάνε στην υπηρεσία, όμως βαριούνται και να φύγουν ακόμα από εκεί και τους βρίσκουμε εύκολα. Αυτοί είναι ακριβώς 20.000 και παίρνουν πόδι.

Τώρα έχουμε πάρει το κολάι και απολύουμε στις 15 Αυγούστου 47.000 υπαλλήλους, αλλά το κενό δεν φαίνεται καθόλου γιατί ήταν επίορκοι, κοπανατζήδες, τεμπέληδες και διεφθαρμένοι μαζί.

Ξαναρχίζουν οι προσλήψεις. Προσλαμβάνεται ένας υπάλληλος μέσω ΑΣΕΠ και 3.999 μέσω βουλευτών που πλακώνονται ποιος θα πρωτοδιορίσει και έχουμε 37 θύματα.

Το πρόγραμμα απολύσεων στη συνέχεια έχει ως εξής:

1 Ιανουαρίου 2014: 35.000 άτομα.

Πάσχα 2014: 125.000 άτομα.

Δεκαπενταύγουστος 2014: προσλήψεις 3.000 υπαλλήλων, 17 θύματα βουλευτές.

Χριστούγεννα 2014: 225000 άτομα.

Ιανουάριος 2015: ρεπό γιατί έρχονται οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Πάσχα 2015: απολύσεις 350.000 υπαλλήλων.

Δεκαπενταύγουστος 2015: δεν φτάνουν οι απολύσεις των Ελλήνων δημ. υπαλλήλων και απολύονται 7.000 επίορκοι δημ. υπάλληλοι της Βουλγαρίας.

 

……………………………………………………………

 

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στη Θάτσερ

 

Στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος θα εκφωνήσει και τον επικήδειο:

 

«Αλησμόνητη Μάργκαρετ. 1.234… 1.235… 1.236….12.37… Είσαι το 1.237ό πρόσωπο, πρωθυπουργός ή πρόεδρος Δημοκρατίας που φιλάω στο κούτελο. Μόλις επληροφορήθην στο φέισμπουκ τον θάνατό σου, πέραν της αφάτου θλίψεώς μου, εστενοχωρήθην τα μάλα διότι σε θεωρούσα ως τον απόλυτο αντίπαλο στην κούρσα που οδηγεί στον Αχέροντα. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι το τέλος μου χωρίς την παρουσία σου εκεί, αλησμόνητη και αξέχαστη Μάργκαρετ.

 

»Ενθυμούμαι τις δύο σημαντικές συζητήσεις που είχαμε και καθόρισαν τη ζωή σου. Στην πρώτη συνάντηση σε έφαγαν μπαμπέσικα, μία μόλις μέρα από το τετ α τετ μας, στο οποίο σου είχα ευχηθεί μακροημέρευση. Επικοινωνήσαμε και μια μέρα πριν τον απροσδόκητο θάνατό σου και σου ευχήθην να τα εκατοστήσεις.Δεν εννοούσα όμως ώρες. Η ευχή μου ήτο σε χρόνια, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

 

»Διά την πολιτική σου, τι να πω, αξέχαστη Μάργκαρετ. Μιλάνε όλοι για σένα και ιδιαίτερα οι ανθρακωρύχοι. Είχες κοχόνες που λέει ο Φάμπρι, σε αντίθεση με τους σημερινούς πολιτικούς που δεν μπορούν να ξεκληρίσουν τους εργαζόμενους με τη μία. Στην Ελλάδα μας υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, άκουσον – άκουσον, εργάζονται ακόμη. Το λέγω και ανατριχιάζω. Εργάζονται ενώ κινδυνεύει η σταθερότητα της ευρωζώνης μας. Αλλά τι να κάμει μία μικρή και ατάλαντη Μέρκελ, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω , άγνωστο διατί, με αγνοεί στις προσκλήσεις μου για συνάντηση.

 

»Η ζωή σου, τρισαλησμόνητη Μάργκαρετ, έγινε ταινία από τη Μέριλ Στριπ. Ηταν τόσο πειστική, που αποδοκιμάστηκε πριν από λίγο όταν προσήλθε. Γενικά στην κηδεία σου γίνεται ένα μεγάλο πάρτι. Ολοι χορεύουν. Γούντστοκ.

 

»Σε αποκάλεσαν “Σιδηρά Κυρία”. Γιατί ήξεραν. Δεν θα λιώσεις ποτέ.

 

»Κάποτε, σε μερικές δεκάδες χρόνια, θα ξανασυναντηθώμεν. Δώσε τους χαιρετισμούς μου στους 1.234… 1.235… 1.236….1.237 που φίλησα τα κούτελά τους. Ας είναι ελαφρά τα Φόκλαντς που σε σκεπάζουν. Αντίο, θα σε δω στο πλοίο στις 32 του μηνός, τιτανοτεράστια και αξέχαστη Μάργκαρετ. Ακου τους ήχους του πάρτι που γίνεται για σένα. Αντίο».

 

……………………………………………………………………….

 

Twitter  παίδες Ελλήνων

 

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @mnimoniakias

Αυτό λέγεται προδοσία στη Γερμανία να τους ζητάμε πολεμικές αποζημιώσεις.

 

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ @synedrio

Τζάμπα περιμένουν κάποιοι. Θα φύγω όταν βγει το iPhone 10.

 

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ @proanakritakias

Δεν μπορώ να έρθω στην προανακριτική. Ζήτησαν από το Κολούμπια να με προσαγάγουν βιαίως την Τρίτη για μάθημα.

 

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @mnimoniakias

Θα κάνω τροπολογία να απαλλαγεί η Γερμανία από τις αποζημιώσεις.

 

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ @anaptyxiakias

Επιτέλους! Πετύχαμε την ανάπτυξη της ανεργίας!

 

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ @menegaki

Επιβεβαιώνω ότι κάλεσα για φαγητό στο σπίτι μου τη Μενεγάκη. Συζητήσαμε τις απόπειρες δολοφονίες εναντίον μου, τις υποκλοπές και το τελευταίο σιντί του Κιάμου.

 

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ @afragia

Γυρίσαμε στο 1981. Ξαναγυρίσαμε Χαριλάου Τρικούπη και αρχίζω να φοράω ζιβάγκο.

 

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ @kokkini_grammi

Βάζω κόκκινη γραμμή τους 5.000.000 ανέργους. Ως εδώ!

 

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ @menegaki

Καλή συζητήτρια η Μενεγάκη, αλλά με τάραξε με τη συνήθειά της να χτυπάει με τους αγκώνες.

 

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ troika_ole

Δύο μέρες στις Βρυξέλλες, μακριά από την τρόικα! Δεν αντέχω άλλο!

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ @menegaki

Πήγε να μου κάνει απόπειρα δολοφονίας η Μενεγάκη μέσα στο σπίτι μου με τα κεφτεδάκια που μαγείρεψε.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @mnimoniakias

– Πού πάει το αγόρι;

– Χρεοκοπία!

 

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ @menegaki

Εχω τρακ. Δέχομαι απόψε στο σπίτι Σκορδά- Λιάγκα.

 

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ @ipourgos_anergias

Μου έβαλε τις φωνές ο Σαμαράς, επειδή δεν πιάσαμε τον στόχο των 2.000.000 ανέργων.

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ @gourlis

Εύχομαι να γίνει το πιο ήσυχο ντέρμπι όλων των εποχών στο «Καραϊσκάκη».

Σχολιάστε