My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πολλά κρούσματα με λίγα τεστ -

Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι πρότυπα – πειραματικά -

Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Ράπιντ τεστ στη Παιονία -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Ανάπλαση Πλατείας Πολυκάστρου -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Πάντα στη κορυφή της διασποράς -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση με Τρ. Αλεξιάδη -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Κιλκίς: Αιμοδοσία στην Αντιπεριφέρεια -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Κλειστά 5 λύκεια ένεκα κόβιντ -

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

“Η μη στήριξη φέρνει τραγωδίες”

(Βίντεο) Το ξενοδοχείο των Μουριών, στο οποίο έλαβαν χώρα οι δυο αυτοκτονίες προσφύγων, επισκέφτηκε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, “παρά την άρνηση χορήγησης αδείας και τις αποτροπές της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας”, όπως υπογράμμισε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Μαζί του ήταν, ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, η βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

“Όπως και στις περισσότερες, έτσι και στη δομή των Μουριών τα προβλήματα είναι η έλλειψη μεταφραστών και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιθωριοποιεί ακόμη περισσότερο ταλαιπωρημένους ανθρώπους και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Η έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρώπους τραυματισμένους από τον πόλεμο, την προσφυγιά και τις κακουχίες, μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδίες”, τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Όσο για την εικόνα που συνάντησε, σημείωσε: “Οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι μας υποδέχτηκαν & μας εξήγησαν τα προβλήματα & τις ανάγκες τους ώστε να τα μεταφέρω στην ευρωομάδα του #ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL και την αρμόδια επιτροπή LIBE της οποίας είμαι μέλος. Οι φιλοξενούμενοι φιλικοί, πράοι παρά τον πόνο τους, ήθελαν να μοιραστούν μαζί μας τα συναισθήματά τους. Οι εργαζόμενοι, άνθρωποι που πασχίζουν καθημερινά να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους τα στοιχειώδη”.

Για δε την απαγόρευση εισόδου στη δομή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Δεν μπορούμε να καταλάβουμε – ή, μάλλον, καταλαβαίνουμε απόλυτα – τον λόγο για τον οποίο οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να μπούμε στη δομή των Μουριών και να μιλήσουμε με τους πρόσφυγες. Ήλπιζαν να μην ακούσουμε την κραυγή τους για τον χαμό των ανθρώπων τους.”

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από την επίσκεψη, με δηλώσεις του κ. Αρβανίτη και της κ. Αγαθοπούλου:

Και μια διευκρινιστική δήλωση της Ειρ. Αγαθοπούλου:

Σχετικά με τις χθεσινές μου δηλώσεις στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Μουριές, θα ήθελα να διευκρινιστούν τα ακόλουθα, διότι υπήρξαν ήδη καλοθελητές, που προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και να σπείρουν μίσος ΚΑΙ αυτές τις γιορτινές ημέρες:

«Ανοιχτά μυαλά» χρειάζονται σε όλες και όλους μας για να κατανοήσουμε ότι η πηγή όλων των δεινών μας δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και δεν μπορούμε να τους κατηγορούμε για όλα. Η ζωή τους έχει ίδια αξία με τη δική μας και βάσει Διεθνών Αρχών, αλλά και στοιχειώδους ανθρωπιάς, κάθε ευνομούμενο κράτος οφείλει να τους αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια.

«Ανοιχτά σύνορα» σημαίνει να ανοίξει η Ευρώπη τα σύνορά της για να απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι από την Ελλάδα, να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ και να μοιραστούμε το βάρος της προσφυγιάς και των μεταναστευτικών ροών.

Διότι δεν είναι δυνατόν οι χώρες της Μεσογείου να επωμίζονται μόνο αυτές το πρόβλημα, επειδή είναι οι χώρες εισόδου. Αυτή είναι η πάγια διατυπωμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα εμπλοκής μας με το προσφυγικό.

Υ.Γ. Τα παραπάνω είναι για τους καλοπροαίρετους, που πραγματικά μπορεί να τους μπέρδεψε η φράση μου, αφού όπως διαπίστωσα κι εγώ όταν πλέον είδα το βίντεο, ήταν ημιτελής και άφηνε ερωτηματικά. Για τους υπόλοιπους, που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα για να εκφράσουν τα ίδια ερωτήματα με την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, απλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθώ.

Θα τους συμβούλευα όμως, αφού έκαναν και αυτοί τον κόπο εχθές να πάνε μέχρι τη Δοϊράνη, την επόμενη φορά να πάνε και μέχρι τις Μουριές να μιλήσουν 10 λεπτά με τους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας. Θα ζεστάνουν ψυχές και θα ζεσταθεί και η δική τους.

Σχολιάστε