My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η μαυρη βιβλος των φαρμακων!

«Μαύρη βίβλο» αποκάλεσε το νέο νομοσχέδιο για τα φάρμακα ο Κιλκισιώτης βουλευτής, Κ. Κιλτίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει στη δημόσια υγεία.

“Ένα νομοσχέδιο, που φαίνεται πως εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των καρτέλ στο χώρο του φαρμάκου, ενώ οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι η χώρα μας θα γεμίσει φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας, με κίνδυνο από ανέλεγκτες παρενέργειες, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι επικρατεί κατά την παραγωγή των σκευασμάτων σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Ινδία”, όπως είπε.

Στην Ελλάδα του 2012 είναι να μην αρρωστήσει, κανείς!

 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Η μαυρη βιβλος των φαρμακων!”
  1. Ο/Η Αναστασία Θεοδωρίδου λέει:

    Για όποιον έχει ενημερωθεί έστω και στοιχειωδώς για το τί είναι τα γενόσημα, τι σημαίνει δραστικη ουσία, έκδοχο, έλεγχος από την ΕΕ και τον ΕΟΦ, αντίστοιχη νομμοθεσία και επιλογές σε όλες της προηγμενες χώρες του κοσμου, θα καταλάβαινε αμέσως πως ο κος Κιλτίδης είναι για άλλη μια φορά …βαθειά νυχτωμένος (ίσως ζαλισμένος απ’τις πολλές κολοτούμπες και πολιτικές του μεταγραφές). Τα συμφέροντα των καρτελ των φαρμακων θίγονται με το νέο νομοσχέδιο, αφου καταργείται το μονοπώλειό τους. Όπως επίσης θίγονται τα καρτές των γιατρών εκείνων που υπερσυνταγογραφούσαν, των φαρμακοποιών που κέρδιζαν υπέρογκα ποσά με τον ίδιο τροπο κοκ. Μόνο ο πολίτης και τα Ασφαλιστικά τους ταμεία θα βγουν οφελιμένοι αφού θα έχουν πρόσβαση σε φθηνότερα – ίδιας ποιότητας φάρμακα- εγκεκριμένα με τους αυστηρότερους ελέγχους και ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν Γερμανοί, Φιλανδοί, Σουηδοί, Αμερικανοί κλπ – κι αυτοί γενόσημα χρησιμοποιούν και δε νομιζω να επιλέγουν φαρμακα κατώτερης ποιότητας με κίνδυνο παρενεργειων… Ας σοβαρευτούμε λίγο….

  2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ολοι όσοι διατυμπανίζουν οτι τα γενόσημα φάρμακα είναι αμφιβόλου ποιότητας, να μας πούν δημόσια βάσει ποιών διεθνών επιστημονικών ερευνών και πορισμάτων το υποστηρίζουν αυτό. Διαφορετικά έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες να υποψιαζόμαστε, οτι η αντίθεσή τους υποκρύπτει μόνον οικονομικό συμφέρον.

Σχολιάστε