My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η μαγεία του Φεστιβάλ είναι πάλι εδώ

Με χαμόγελα και παιδικά επιφωνήματα θαυμασμού κύλησε η πρώτη ημέρα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.

Το Δημοτικό Πάρκο – Κήπος, η Αυστροελληνική Καπναποθήκη, το Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς γέμισαν με ζωντάνια στην εναρκτήρια λαμπερή γιορτή, με παιδιά, γονείς και φίλους της τέχνης του κουκλοθεάτρου να παρακολουθούν με ενθουσιασμό τον αέρινο χορό των μαριονετών, εντυπωσιακά κόλπα και ακροβατικά και να συμμετέχουν σε διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο δήμαρχος, Δημήτρης Κυριακίδης, το βράδυ της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την παιδαγωγική αξία του κορυφαίου θεσμού που προσέδωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια πολιτιστική ακτινοβολία στην πόλη του Κιλκίς αλλά και το διαβατήριο να ταξιδέψει σε διεθνείς προορισμούς.

Ο κ. Κυριακίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την αιγίδα του οποίου τελούν και οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους καλλιτεχνικούς θιάσους από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Αυστραλία και Βραζιλία, που θα βρίσκονται στην πόλη του Κιλκίς, σε δημοτικά σχολεία του Κιλκίς και της Περιφέρειας αυτή την εβδομάδα για να διασκεδάσουν τα παιδιά μεταδίδοντάς τους, μέσω της θεατρικής σύμβασης, τη συναισθηματική ένταση του κουκλοθεάτρου, εξισορροπημένη στις δοκούς της μαγείας και του θαύματος.

Χαιρετισμό στην έναρξη του Φεστιβάλ απηύθυνε προηγουμένως ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, επαινώντας το πολιτιστικό έργο που έχει παραχθεί με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ και δεσμευόμενος για την οικονομική υποστήριξη του θεσμού που έχει πια ενηλικιωθεί στην ψηφιακή του μετεξέλιξη από το Υπουργείο στο οποίο προϊσταται. Τηλεγραφικά χαιρέτησε ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης.

Στο Συνεδριακό Κέντρο, η πρεμιέρα του Φεστιβάλ δόθηκε με παράσταση θεάτρου σκιών από το θίασο του Χρήστου Στανίση με ζωντανή μουσική.

Παραστάσεις κουκλοθεάτρου και παντομίμας δίδονται τις πρωινές ώρες στο Συνεδριακό Κέντρο αποκλειστικά για τους μαθητές δημοτικών σχολείων, ενώ το απόγευμα επαναλαμβάνονται για το κοινό.

Παράλληλα στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη πραγματοποιούνται καθημερινά επισκέψεις μαθητών δημοτικών σχολείων στο ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών’’, σε μια ενδιαφέρουσα έκθεση κούκλας θεάτρου σκιών και τελετουργικών μασκών από τις πέντε ηπείρους, που αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο σκαλοπάτι γνωριμίας των παιδιών με το κουκλοθέατρο και τις τεχνικές του.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε