My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Η “Συσπείρωση” για το Δ.Σ. Κιλκίς

Σε καταγγελίες μαθητών για ελλείψεις σε είδη καθαριότητας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναφέρεται η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κιλκίς. Όσο για τα δημοτικά τέλη, υποστηρίζει ότι θα `πρεπε να μειωθούν κατά 50%, λόγω της οικονομικής ανέχειας των δημοτών.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η υποκριτική στάση της πλειοψηφίας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο βγάζει μάτι. Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της. Είναι πάγια τακτική τους να αναγνωρίζουν το γεγονός της υποχρηματοδότησης, να υπάρχουν ελλείψεις, την ίδια στιγμή να υποστηρίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς και να επαίρονται για τις υποτυπώδεις δράσεις τους για την κάλυψη βασικότατων λαϊκών αναγκών εν έτει 2012. Το ότι διορθώνονται οι βλάβες δεν είναι κατόρθωμα, είναι αυτονόητο!

Επιπλέον, μετά από καταγγελίες μαθητών για ελλείψεις σε είδη καθαριότητας στο 1ο ΓΕΛ, το οποίο επισημάνθηκε από τους εκλεγμένους με το ΚΚΕ συμβούλους, οι πρόεδροι των αρμόδιων επιτροπών δήλωσαν ότι έχουν δώσει εντολή να καθαρίζονται οι χώροι. Δεν αμφισβητείται η πρόθεσή τους – κάτι που είναι υπό αίρεση δεδομένης της υποστήριξης της βαθιάς ταξικής και αντιλαϊκής πολιτικής – αλλά η ίδια ύπαρξη των αναγκαίων υλικών προκειμένου να καθαριστούν οι χώροι και να χρησιμοποιούν οι μαθητές.

Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι δυνατόν να καταγγέλεται ότι πέρσι από τις 11 και μετά οι μαθητές έβλεπαν τα χνώτα τους από το κρύο και φέτος το κατά τουλάχιστον 40% ακριβότερο πετρέλαιο θα είναι αρκετό μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όταν παρατηρείται κάποια έλλειψη μπορεί να φταίνε τα πάντα εκτός από τους ίδιους. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο συμβούλιο (άκουσον, άκουσον) για το πρώτο η απροσεξία των μαθητών και για το δεύτρο η υστερόβουλη θέληση των καθηγητών να έχουν ζεστές αίθουσες κάθε Δευτέρα πρωί. Φυσικά, στην ερώτηση για το που παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα απάντηση δεν δόθηκε.

Αναφορικά τώρα με τα τέλη. Ο δήμος αποφάσισε διατήρηση των τελών στο σημερινό τους ύψος εκτός πρώτον, από το τέλος ακίνητης περιουσίας που αυξήθηκε σε κάποιες δημοτικές ενότητες όπως και πέρυσι και δεύτερον από κάποια που φυσικά δεν αφορούν την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων που μειώνονται. Η επιχειρηματολογία τους για την μη αύξηση των τελών και να μην επιβαρυνθούν οι δημότες λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι διάτρητη εντελώς. Αυτό γιατί με τα σημερινά ποσοστά ανεργίας και τις μειώσεις μισθών που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 50% συμπεριλαμβανομένων των χαρατσιών. Παράλληλα, βλέπουμε τα κέρδη τραπεζών, βιομηχανιών και μεγαλεμπόρων αυξάνονται και η φορολογία τους μειώνεται. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν δεν θα επιβαρυνόταν τα λαϊκά νοικοκυριά από τα δημοτικά τέλη μόνο αν είχαμε μείωση τουλάχιστον κατά 50% αυτών και στην προοπτική της κατάργησής τους. Και αυτό γιατί ο λαός ήδη έχει ακριβοπληρώσει μεταξύ άλλων και την χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης στο κράτος.

Είναι λοιπόν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα του δήμου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το «ενδιαφέρον» της πλειοψηφίας για τη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση. Αυτοί είναι μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας που στήριζαν και στηρίζουν τις «μνημονιακές» πολιτικές του Καλλικράτη και ας παριστάνουν τους εξαπατημένους για τις αντιδραστικές πλευρές της εφαρμογής του. Οργάνωση τώρα, παντού στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα χωριά!”

Σχολιάστε