My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η ΛΑΣΥ Παιονίας για τα προβλήματα

Με αφορμή τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τη σύμφυση κράτους και τοπικής διοίκησης στο Δήμο Παιονίας αποκάλυψε για άλλη μια φορά, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η  Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας. Η αφορμή δόθηκε μετά από τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου κ. Σιωνίδη σύμφωνα με την οποία “δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας και απόδοσης των υπηρεσιών” ενώ η αντιπολίτευση αποδίδει το φαινόμενο σε “κλίμα τρομοκρατίας και φόβου” που προκαλεί η διοίκηση με τις επιλογές της, τόσο με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού, όσο με τη σύνταξη ενός “αναξιοκρατικού” Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που όπως λέει απαξιώνει το προσωπικό.

Είναι όμως έτσι; Ο κ. Γκουντενούδης, όσο και ο κ. Σιωνίδης αποσιωπούν ότι όλα τα παραπάνω φαινόμενα είναι υπαρκτά σε όσους έχουν ορκιστεί πίστη στο αστικό κράτος και στην πολιτική που υλοποιεί, μέσω των αστικών κυβερνήσεων και των λοιπών θεσμών του, στους Δήμους. Αυτή η πολιτική συνοψίζεται σε δύο βασικά πράγματα. Την υποχρηματοδότηση και το πάγωμα των προσλήψεων, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση.

Η υποταγή σε αυτή την πολιτική και η διαχείριση αυτής της κατάστασης, ευνοεί όλο και περισσότερο τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και πλήττει διαρκώς τα λαϊκά συμφέροντα. Τόσο ο κ. Σιωνίδης, όσο και ο κ. Γκουντενούδης υπηρετούν αυτή τη στρατηγική, που αποτελεί και στρατηγική των αστικών κομμάτων που υπηρετούν. 

Και οι δύο ανέχονται στο Δήμο Παιονίας την έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και χρηματοδότησης. Στρώνουν χαλιά σε υπουργούς και βουλευτές, αποσιωπούν την ζοφερή πραγματικότητα στο Δήμο και μιλάνε διαρκώς για την ανάγκη να δούμε μπροστά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την “ανάπτυξη”. Μια “ανάπτυξη” που μόνο τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς τελικά ευνοεί.

Μόνο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συναποφάσισαν την ανάθεση σε ιδιώτες των εργασιών “συντήρησης, καθαριότητας και αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και κοιμητηρίων, “συντήρησης και επισκευής των εγκαταστάσεων ύδρευσης, άρδευσης, θέρμανσης δημοτικών κτιρίων και λοιπών δημοτικών εγκαταστάσεων”, “φύλαξης κτιρίων και εγκαταστάσεων του Δήμου”, “σύνταξης διαχειριστικού σχεδίου (πίνακα υλοτομίας) δημοτικού δάσους 2020”, “υποστήριξης του Δήμου για την ωρίμανση και χρηματοδότηση πράξεων μέσω εξωτερικού συνεργάτη” απαξιώνοντας το υπάρχων προσωπικό και παράλληλα στερώντας από τους εργαζομένους το δικαίωμα να διεκδικήσουν μία θέση σταθερής και μόνιμης εργασίας στο Δήμο.

Και οι δύο δεν διστάζουν να μετακινήσουν προσωπικό έμπειρο και εξειδικευμένο για να ικανοποιήσουν τις επείγουσες και υπαρκτές ανάγκες μιας άλλης υπηρεσίας ακόμη και αν η υπηρεσία που μένει πίσω “μπαίνει στον αυτόματο πιλότο”.

Και οι δύο συνέταξαν ΟΕΥ με βάση τις αντιδραστικές οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών που επιβάλλει ο Οργανισμός να “προσαρμοστεί” στις ανάγκες των αρμοδιοτήτων που επιβάλλει ο “Καλλικράτης” ακόμη και αν το προσωπικό δεν επαρκεί.

Όλα τα παραπάνω νομοτελειακά προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις που τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι δημότες, γιατί τα έργα και οι υπηρεσίες που αγοράζει ο Δήμος-Επιχείρηση κοστίζουν όλο και πιο ακριβά τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε ότι η προμήθεια νέου απορριμματοφόρου, επέφερε αύξηση 10% των δημοτικών τελών και έπεται συνέχεια.

Τελικά το κράτος κόβει και οι Δήμοι ράβουν. Κράτος και Τοπική Διοίκηση είναι αυτοί που φοβίζουν και τρομοκρατούν όχι μόνο τους εργαζομένους αλλά και τους δημότες.  Με τις κοκορομαχίες τους οι κ. Σιωνίδης και κ. Γκουντενούδης θέλουν να θολώσουν τα νερά, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους καλύτερο διαχειριστή στα μάτια του λαού Παιονίας και να τον εμποδίσουν τελικά να δει ότι απέναντι του έχει την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν και στην έκθεση υλοποίησης του προυπολογισμού για το Δ’ τρίμηνο του 2019 που κατατέθηκε πες ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα “Έσοδα από ανταποδοτικά τέλη-δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών” αυξημένα από 2.172.250,00 € σε 2.407.630,14 € (αύξηση κατά 235.380,14 € και ποσοστό 10,83 %) τα οποία θα πληρωθούν κυρίως από την τσέπη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του Δήμου Παιονίας, την ίδια στιγμή που το Κράτος για “Επενδυτικές δαπάνες”, για έργα δηλαδή, απαλλάχτηκε και απέδωσε στο Δήμο, από τα 2.416.468,00 € που προϋπολογίστηκαν  μόλις 991.021,76 (μείωση κατά 1.425.446,24 € και ποσοστό 59%). Αυξημένες οι υποχρεώσεις του λαού της Παιονίας κατά 10,83%, μειωμένες οι υποχρεώσεις του κράτους κατά 59%.

Αποτυπώθηκαν επίσης στην αξίωση για συναίνεση στην “ανανέωση μίσθωσης για το σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας” του ομίλου “Cosmote” έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 3.500 € το χρόνο, τη στιγμή που η εταιρεία είχε το 2018 κύκλο εργασιών 1,12 δις !!!! Αν  όλα αυτά δεν είναι τρομοκρατία και εκβιασμός του λαού μας που σηκώνει το 93% των βαρών του κρατικού προϋπολογισμού, τότε τι είναι;

Δηλώσαμε κατηγορηματικά πως δεν θα επιτρέψουμε να σέρνεται ο λαός μας διαρκώς από τη Σκύλα, στη Χάρυβδη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υποκρίνεται τον υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και παράλληλα να υπηρετεί αυτή την πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, το ΚΚΕ, καλεί τους εργαζομένους στους Δήμους,  το λαό της Παιονίας, να μην συμβιβαστεί μ’ αυτή την πολιτική και συλλογικά και οργανωμένα, μέσα από τους Συλλόγους, τα Σωματεία και τους Φορείς τους, να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη και όχι αυτά που επιθυμεί να μας παραχωρήσει το κράτος για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.”

Σχολιάστε