My Twitter Feed

14 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η μαρτυρία ενός Κιλκισιώτη -

Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Ύμνοι Γεωργαντά για Αστυνομία -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Από πορτοκαλί γίναμε κίτρινοι! -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΒΙΠΕ: Ναι στον επενδυτικό οδηγό -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Νέος πρόγραμμα για δωρεάν τεστ -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΓΝΓ: Θα συνεχιστεί η προσφορά -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

2 + 7 κρούσματα, το διήμερο -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

Kατά διακρίσεων και αποκλεισμού -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

Η ΛΑΣΥ Παιονίας για το προσφυγικό

Ανακοίνωση για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, αναφέροντας τα εξής:

Η μεταφορά επιπλέον χιλίων προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας αποτελεί απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ειδικά μετά την εφαρμογή της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, από τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονται σε χώρο που είναι υπερ-πλήρης, που δεν πληρούνται όλες οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και που τα αιτήματα ασύλου ή μεταφοράς σε άλλες χώρες της ΕΕ προχωράνε με το σταγονόμετρο.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα νησιά προχωράει σε μέτρα έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού, μεγαλύτερης εμπλοκής του μεταναστευτικού στα ευρωατλαντικά γρανάζια. Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πατάνε στον ίδιο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνουν αυτή την αντιδραστική πολιτική.

Την ουσία αυτών των αποφάσεων δεν αμφισβητούν ούτε οι εκπρόσωποι αστικών κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Παιονίας, όπως και η προηγούμενη, επικεντρώνουν μόνο στο ζήτημα των αντισταθμιστικών οφελών, χωρίς να αναδεικνύουν τις αιτίες του ζητήματος, συνολικά τα προβλήματα στη ζωή των προσφύγων – μεταναστών και των κατοίκων στα νησιά και στην περιοχή μας.

Από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Βασιλακάκης με κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δομή της Νέας Καβάλας έγινε εμφανές ότι υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα από τη διαμονή επιπλέον εκατοντάδων ανθρώπων σε σκηνές, σε μία περιοχή χωρίς τις κατάλληλες υποδομές. Την ευθύνη για αυτές τις ελλείψεις τις έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις που δεν έχουν εξασφαλίσει αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, και που δεν έχουν δώσει τα αναγκαία κονδύλια για υποδομές στην Παιονία (π.χ. υδροδότηση, καθαριότητα, υγεία κτλ.). Επίσης ευθύνες έχουν και οι διοικήσεις του Δήμου που δεν διεκδίκησαν ουσιαστικά κρατικά κονδύλια, αλλά αρκέστηκαν στη λογική των ανταποδοτικών τελών, της τοπικής φορολογίας και της δανειοδότησης, μεταφέροντας κάθε κόστος στις πλάτες του λαού της Παιονίας.

Με αυτή τους τη στάση δεν αναδεικνύουν τις αιτίες και τη λύση του προβλήματος, στρώνοντας το έδαφος για την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Φαινόμενα που έχουμε ξαναζήσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας καλεί το λαό της Παιονίας, τα Σωματεία και τους Μαζικούς Φορείς της περιοχής να πάρουν πρωτοβουλίες για:

             Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

             Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

             Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών καθώς και της περιοχής μας έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

             Να παρθούν όλα τα άμεσα και αναγκαία μέτρα με ευθύνη της Κυβέρνησης για την υδροδότηση, την αποχέτευση, την καθαριότητα και την υγιεινή.”

Σχολιάστε