My Twitter Feed

25 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συναγερμός: 15 νέα κρούσματα! -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Πέντε τα νέα κρούσματα του ιού -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Το Νοσοκομείο Κιλκίς αποκτά ΜΕΘ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Κάθε μέρα έχουμε πια κρούσματα -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Προκηρύχτηκαν εκλογές στο ΕΕΚ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Μίνι εκπτώσεις το Νοέμβρη -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Κέρδος δυο σημαντικά έργα -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Η ΛΑΣΥ για το κομμάτι της ΠΑΘΕ

“Ακόμα μία απόδειξη ότι κυβέρνηση, διοίκηση του Δήμου Παιονίας και αντιπολίτευση προετοιμάζουν το λαό να δεχτεί κι άλλες θυσίες”, είναι κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Παιονίας η επιδότηση που θα λάβει ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με την παράταξη, η παραπάνω εξέλιξη είναι η πιο ηχηρή απάντηση σε όσους πρόσφατα με σύνθημα “Πρώτα δρόμος και μετά διόδια” υπερασπίζονται την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου “Χαλάστρας – Ευζώνων” με όρους που ευνοούν τους επιχειρηματίες και τη κερδοφορία τους.

Η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ:

«Την στιγμή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε “καραντίνα” ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων, τη στιγμή που οι απολύσεις εργαζομένων ξεπέρασαν τις 100.000 μόνο για τον μήνα Μάρτιο, τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει και αφήνει ανοχύρωτο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους σε αυτό, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να συνωστισθούν για να “βγει” η παραγωγή για τα κέρδη του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται η κυβέρνηση να θέσει σε “καραντίνα” είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Τελευταίο παράδειγμα η επιδότηση ύψους 10,98 εκατ. ευρώ που θα λάβει η ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου “Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα” και “Λεύκτρο – Σπάρτη” για το διάστημα από Σεπτέμβρη του 2019 έως Φλεβάρη του 2020, ως συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου, λόγω χαμηλής κυκλοφορίας οχημάτων, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις… Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσα θα πάρει για το τρέχον εξάμηνο, που έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, λόγω της πανδημίας!

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει από τα πανάκριβα διόδια και ως αποζημίωση τα προηγούμενα εξάμηνα, με βάση την προκλητική ρήτρα εγγυημένων εσόδων, που έχει συμφωνηθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

H παραπάνω εξέλιξη αφορά άμεσα τους δημότες της Παιονίας και είναι η πιο ηχηρή απάντηση σε όσους πρόσφατα με σύνθημα “Πρώτα δρόμος και μετά διόδια” υπερασπίζονται την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου “Χαλάστρας – Ευζώνων” με τους παραπάνω όρους και κατ’ επέκταση το δικαίωμα των επιχειρηματιών να συνεχίζουν να κερδοφορούν (χωρίς αναστολές και περικοπές που ισχύουν για τους εργαζομένους) ακόμη και σε περιόδους πανδημίας και οικονομικής κρίσης εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μας για ασφαλή μετακίνηση.

Τη στιγμή που ο κ. Σιωνίδης παρέχει απλόχερα το 50% της αντιμισθίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το διαφημίζει μάλιστα (κατά τα λοιπά “κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό), την ίδια στιγμή στηρίζει μια κυβέρνηση που όχι μόνο αρνείται να επιτάξει τους ιδιώτες κλινικάρχες αλλά τους δίνει και ζεστό χρήμα, στηρίζει τους καναλάρχες τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια – μειωμένη και αυτή – εισφορά που πληρώνουν, στηρίζει τώρα και τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων.

Απ’ ότι φαίνεται για τους ομίλους δεν ισχύουν οι νόμοι της αγοράς, που επικαλούνται οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και οι δορυφόροι τους στις Τοπικές Διοικήσεις, ούτε τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωναιού. Για όλους αυτούς, δεν πρέπει να υπάρχει για το λαό ούτε εγγυημένο εισόδημα, ούτε εγγυημένη ικανοποίηση των κοινωνικών του αναγκών αλλά μόνο περιορισμοί και υποχρεώσεις. Για το κεφάλαιο μόνο κέρδη και προνόμια. Την ίδια στιγμή όποιοι οργανωμένα υπερασπίζονται τις λαϊκές ανάγκες σε περίοδο “ομαλή”, λοιδορούνται και θεωρούνται εχθροί της οικονομίας και της κοινωνίας.

Τα πλατιά λαϊκά στρώματα που την προηγούμενη δεκαετία πλήρωσαν τα βάρη μιας οικονομικής κρίσης, που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, πλήρωσαν την καπιταλιστική ανάπτυξή τους, δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της νέας κρίσης που ζούμε και της βαθύτερης που έρχεται.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μπορεί να μείνουν δυνατοί, απορρίπτοντας τα παραμύθια τού «είμαστε όλοι μαζί», βλέποντας καθαρά τη μεγάλη εικόνα του σάπιου συστήματος, που σε «έκτακτες» και «κανονικές» συνθήκες, σε συνθήκες ανάπτυξης και κρίσης, στο βωμό του κέρδους, θυσιάζει τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.»

Σχολιάστε