My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

*Στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έρχεται στο Κιλκίς με αριστουργήματα του συμφωνικού ρεπερτορίου τα οποία και θα παρουσιάσει στο κοινό την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπραξη ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας με το Δήμο Κιλκίς με περίοπτη θέση  στο  φετινό πρόγραμμα του Πολιτιστικού του Καλοκαιριού.  

Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας. Συμπράττει ως σολίστ ο μόλις 17 ετών εξαιρετικά ταλαντούχος βιολονίστας Χριστόφορος Πετρίδης, που έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις σε περιώνυμους Διεθνείς Μουσικούς Διαγωνισμούς.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την Εισαγωγή Κοριολανός που έγραψε ο Μπετόβεν αντλώντας έμπνευση από τη ζωή του ξακουστού Ρωμαίου στρατηγού Γνάιου Μάρκιου Κοριολανού. Η υπερηφάνεια και η δύναμη του τραγικού ήρωα συγκρούονται με τα τρυφερά του αισθήματα για την οικογένειά του και οδηγούν σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Η ‘Συμφωνία του Διός’ είναι η τελευταία συμφωνία του Μότσαρτ και αποτελεί ένα διαχρονικό αριστούργημα που έχει χαρακτηριστεί ως σταθμός στην ιστορία της μουσικής, αφού αποκαλύπτει όλη τη συνθετική του σοφία, μέσα από έναν καταιγισμό μουσικών ιδεών ανέκφραστης ομορφιάς.

Ο μυθικός Ισπανός βιολονίστας Πάμπλο δε Σαρασάτε συνέθεσε τις ‘’Τσιγγάνικες μελωδίες’’ του ενσταλάζοντας στο έργο αυτό όλα τα στοιχεία της ξεχωριστής δεξιοτεχνικής του ικανότητας και συνδυάζοντάς τα με τον τρόπο που παίζουν οι τσιγγάνοι το βιολί, σε ένα συναρπαστικό, γεμάτο πάθος τελικό αποτέλεσμα, που αποτελεί αγαπημένη επιλογή ρεπερτορίου των βιρτουόζων του βιολιού παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα έργο του μαέστρου της βραδιάς, Ανδρέα Τσελίκα. Η ‘’Εορταστική Εισαγωγή’’ γεννήθηκε το 2012, μέσα από την ανάγκη αντίδρασης του συνθέτη στη γενικότερη απαισιοδοξία που είχε κυριεύσει τον τόπο μας, λόγω των αλλεπάλληλων κοινωνικο-οικονομικών κρίσεων. Μελωδίες και ρυθμοί της ελληνικής μουσικής παράδοσης διεγείρουν το συναίσθημα, καθώς εξελίσσονται μέσω μίας λιτής φόρμας, που παραπέμπει στην εποχή της κλασικής περιόδου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Εισαγωγή Κοριολανός, έργο 62

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Συμφωνία αρ. 41 σε ντο μείζονα, Κ.551 (του ‘Διός’)

Πάμπλο δε Σαρασάτε (1844-1908): Τσιγγάνικες μελωδίες για βιολί και ορχήστρα, έργο 20

Ανδρέας Τσελίκας: Εορταστική Εισαγωγή για ορχήστρα (2012)

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε