My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Η κρίση έφερε και παράνομη υλοτομία

Εκτεταμένα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας παρατηρούνται σε δασώδεις περιοχές του νομού μας και κυρίως στις περιοχές του Πάικου, των Κρουσσίων και του Μπέλες. Για το φαινόμενο, που έχει βέβαια πανελλήνιες διαστάσεις, η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) προέβη πρόσφατα σε καταγγελία τονίζοντας ότι αυτό δεν αφορά πλέον μεμονωμένα περιστατικά από ανθρώπους που κόβουν κάποια ξύλα για να ζεσταθούν οι ίδιοι, αλλά οργανωμένα κυκλώματα που εμπορεύονται τα καυσόξυλα στη “μαύρη αγορά”, καθότι ηζήτηση φέτος είναι υψηλήεξαιτίας της  οικονομικής κρίσης.

Από τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η κατάσταση αυτή – κυρίως σε νομούς που έχουν όρη, σαν τον δικό μας – κινδυνεύουν τα δασικά οικοσυστήματα, χάνονται όμως και τεράστια ποσά από τα δημόσια έσοδα. ‘Οπως τινίζουν δασολόγοι, το φαινόμενο θυμίζει γερμανική κατοχή, καθώς τότε είχαν μειωθεί δραματικά τα δάση από τον κόσμο, που έψαχνε τρόπο για να ζεσταθεί.

Σύμφωνα με έρευνες αγοράς, η ζήτηση για καυσόξυλα έχει αυξηθεί κατακόρυφα φέτος, ενώ αντίθετα σε χαμηλά επίπεδα κινείται η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης.  Πράγματι, με τις τιμές να κυμαίνονται στα 94 έως 96 λεπτά το λίτρο, οι καταναλωτές έχουν κατεβάσει τους θερμοστάτες και ανάβουν τα καλοριφέρ μόνο όταν έχει πολύ κρύο!

Σχολιάστε