My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα

Θέμα αποστολής του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην Ισπανία.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς θα υλοποιήσει την εκπαιδευτική επιχειρηματική αποστολή στην Μαδρίτη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ERASMUS, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ.

koinonikes-epixeiriseisΗ ροή θα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας και το αντικείμενο εκπαίδευσης των συμμετεχόντων είναι η «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»

Η επιλογή της Ισπανία έγινε με κριτήριο την ανάπτυξη που παρουσιάζει στην κοινωνική επιχειρηματικότητα με την παρουσία δυναμικών και υγιών επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα.

Η έννοια της κοινωνικής οικονομίας περιλαμβάνει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές και σύμφωνα με την νομοθεσία:

  • Υπεροχή των ανθρώπων έναντι του κεφαλαίου
  • δημοκρατική οργάνωση
  • διανομή κερδών με δημοκρατικά κριτήρια
  • υπεροχή του γενικού ή συλλογικού συμφέροντος πάνω από το ατομικό συμφέρον
  • συμβολή στην κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευθύνη.

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση κυρίως σε εκπαιδευτικές επισκέψεις ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι πιο προσιτή και ενδιαφέρουσα. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν επιχειρήσεις κοινωνικού τομέα, κοινωνικούς συνεταιρισμούς, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ιδρύματα, και ενώσεις προσώπων, οργανώσεις ή και εταιρικά σχήματα που αναπτύσσουν δραστηριότητες ένταξης αποκλεισμένων ομάδων του πληθυσμού στην αγορά εργασίας

«Το Επιμελητήριο με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, θα διοργανώσει κατά τη διάρκεια της ροής και επιχειρηματικές επαφές με επιχειρήσεις και φορείς που άπτονται των ενδιαφερόντων των συμμετεχόντων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα τον ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην εκπαιδευτική επιχειρηματική αποστολή, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, τηλ. 2341024580 εσωτ. 121 κα Λίνα Τσερκέζη.

Σχολιάστε