My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Η καταγελαστη αξιοπρεπεια!

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης (ΚΙΛΚΙΣ24)

—————————————————————————————————————————————-

Τον τελευταίο καιρό ξεδιπλώνεται άλλη μια κατάπτυστη επιχείρηση αποπροσανατολισμού, ποδηγέτησης και βιασμού, τελικά, της κοινής γνώμης, γύρω απ` το θέμα της υποτέλειας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ απέναντι στους δανειστές τους. (Δικοί τους δανειστές είναι οι τροικανοί, όχι δικοί μας. Γιατί, αυτοί – πλην ΛΑΟΣ που δεν είχε κυβερνήσει ως τώρα – κατάντησαν την Ελλάδα μεγαλοζητιάνα, και αυτοί όφειλαν να βρουν τα φράγκα).

Η καταγέλαστη προσπάθεια που εξελίσεται έχει σκοπό να πεισθούμε ότι οι κυβερνώντες είναι όλοι πατριώτες ελληναράδες και δεν υπομένουν ζυγό στον τράχηλό τους. Ότι αντιτάσσουν ένα στεντόριο “no” και “nain” στο ενδεχόμενο να έλθει κάποιος κομισάριος που θα εποπτεύει την πορεία του προυπολογισμού τους.

Στην ενορχηστρωμένη αυτή, υποτιμητική για τη νοημοσύνη των πολιτών, καμπάνια πρωτοστατούν βεβαίως οι μαϊντανοί πολιτικοί όλων των κυβερνητικών και …παρακυβερνητικών (προεξαρχούσης της κυρίας Ντόρας) αποχρώσεων, σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, ηλεκρονικά και έντυπα. Εθισμένοι χρόνια τώρα να μας ταίζουν το υγιεινότατο γι αυτούς και τοξικότατο για μας κουτόχορτο, θαρρούν πως μπορούν να συνεχίζουν σε καιρούς ανέχειας και εξαθλίωσης να  προσφέρουν το ίδιο συσσίτιο φιλανθρωπίας σ` όλους εμάς τους αναξιοπαθούντες!

Όμως ο λαουτζίκος ξύπνησε, πάρτε το χαμπάρι, ω θρασύτατοι μοναχοφάηδες κοιλαράδες, που από `δω και μπρος δεν θα τα τρώτε πια μαζί μας αλλά μόνοι σας όλα αυτά τα πλούσια απορρίμματα όσων ντιρλικώσατε εδώ και δεκαετίες. Σκασίλα μας μεγάλη και δέκα παπαγάλοι αν επικαθίσει στον παχυλό σβέρκο σας επίτροπος, παραεπίτροπος, ανθυποεπίτροπος. Αυτά τα περί εθνικής αξιοπρέπειας αλλού να τα πουλήσετε. Σ` αυτούς που θωρούν στον πάτο της θάλασσας…μεταξωτές κορδέλες. Δηλαδή, σ` όσους επιμένουν ακόμα να δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Όχι στη μεγάλη πια πλειοψηφία, που αποτελούν όλοι όσοι αρνούνται να χωνέψουμε ότι εσείς τα κάνατε σκ… κι εμεις θα πρέπει να τα φάμε.

Ο γράφων επιθυμεί να ομολογήσει ότι θα ένιωθε απέραντη ηδονή αν οι δανειστές σας, εκτός απ` το να σας επισυνάψουν έναν επίτροπο, σας ανάγκαζαν να βάζετε 10 υπογραφές την ημέρα ο καθένας, για να σας πιστέψουν, να ορκιζόσαστε κάθε μέρα ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα `σαστε από `δω και μπρος καλά παιδιά, ν` απαιτούσαν να κάνετε κάθε πρωί από 10 κωλοτούμπες στη Πλατεία Συντάγματος και άλλα τέτοια αξιοπρεπή “σοβέ” (όσοι πήγαν στρατό γνωρίζουν τον …όρο).

Στο νομό μας έχουμε πια τρείς κυβερνητικούς βουλευτές, οι δυο του ΠΑΣΟΚ κι ο τρίτος του ΛΑΟΣ, πλέον. Ας μη θεωρούν κι αυτοί ότι βολεύονται με τον κυβερνητικό χυλό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, επειδή μπορούν να διαφοροποιούνται κατά το δοκούν από αποφάσεις του. Και οι τρεις έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, και των τριών τα κόμματα στηρίζουν και συμμετέχουν σ` αυτήν. Και σωστά ο Θ. Παραστατίδης όταν καταψηφίζει 2-3 άρθρα του πολυνομοσχεδίου σπεύδει να δηλώσει ότι δεν υπονομεύει την κυβέρνηση. Ο καθείς οφείλει ν` αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τα υπόλοιπα…ηρωικά και πένθιμα, περί λαού που χειμάζεται και αναξιοπαθούντων πολιτών, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Όπως ακριβώς οι υποκριτικές κραυγές περί εθνικής αξιοπρέπειας, αυτών που υποδύονται το ρόλο του κυβερνητικού παράγοντα.

Που να την βρει την αξιοπρέπεια ο προσκυνημένος; Στο χώμα που θωρεί γονατιστός;

Σχολιάστε