My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Η ισότητα δεν έχει πια χώρο”

*Δηλώσεις της Ειρήνης Αγαθοπούλου στην “Αυγή”.

Η αντίληψη της Ν.Δ. για τις γυναίκες έχει υπονοηθεί από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη: Οι γυναίκες είναι για τις δουλειές του σπιτιού, για να γεννούν παιδιά, δεν επιθυμούν να ασχολούνται με τα κοινά * Η αντιμετώπιση του δημογραφικού απαιτεί γενναίες πολιτικές, μακριά από έμφυλα στερεότυπα και ηλικιακές διακρίσεις * Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το κοινωνικό κράτος, την ασφάλιση και την εργασία μόνο εφησυχασμό δεν δημιουργούν.

«Οι κινήσεις της κυβέρνησης του πρώτου διαστήματος χαρακτηρίζονται από αυταρχικότητα και συντηρητισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, προφανώς, η ισότητα δεν έχει χώρο» επισημαίνει στην «Αυγή» η Ειρήνη Αγαθοπούλου σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε σχέση με τα ζητήματα ισότητας.

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας επικρίνει τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και του ΚΕΘΙ στο υπουργείο Εργασίας εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο προς τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας.

Σε σχέση με τις εξαγγελίες της υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου για το δημογραφικό, η Ε. Αγαθοπούλου τονίζει ότι «η αντίληψη της Ν.Δ. και της κυβέρνησης για τις γυναίκες έχει υπονοηθεί πολλάκις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη: Οι γυναίκες είναι για τις δουλειές του σπιτιού και για να γεννούν παιδιά και δεν επιθυμούν να ασχολούνται με τα κοινά». Η Ε. Αγαθοπούλου σημειώνει ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού «απαιτεί ίσα δικαιώματα στην αγορά εργασίας, μέτρα συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και γενναίες πολιτικές, μακριά από έμφυλα στερεότυπα και ηλικιακές διακρίσεις».

Όσον αφορά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το κοινωνικό κράτος, η Ε. Αγαθοπούλου παρατηρεί ότι «οι εξαγγελίες της για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ή και της κύριας ασφάλισης, οι ιδεοληψίες για ανάπτυξη βασισμένη στη χαμηλόμισθη και ελαστικοποιημένη εργασία, η κατάργηση της αυτοτέλειας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ο ‘εξορθολογισμός’ των επιδομάτων, που μεταφράζεται σε περικοπές, μόνο εφησυχασμό δεν δημιουργούν».

Σχολιάστε