My Twitter Feed

16 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πνίγηκε στο νερό το Λειψύδριο! -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

“Δεν φαίνεται βελτίωση για το ΓΝΚ” -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΝΕ: Ντοκιμαντέρ για τον Π. Φύσσα -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΚΕ: Για ελλείψεις εκπαιδευτικών -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Κιλκίς: 41 τα νέα κρούσματα -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Εξοπλισμός στόλου του Δήμου Παιονίας -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Στην 6η θέση της μεταδοτικότητας -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Χωρίς φαγητό οι πρόσφυγες! -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

“Η θέση της γυναίκας παραμένει ευάλωτη”

Σε μήνυμά της για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς, Μαρία Μασμανίδου – Τσάβαλου, αναφέρει τα εξής: 

“Η παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, εξήντα χρόνια μετά την επίσημη καθιέρωσή της, μας υπενθυμίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η θέση της γυναίκας παραμένει ευάλωτη σε έναν σκληρό κόσμο που στραγγίζει τις ελευθερίες της και υπονομεύει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάθε μορφή εκδήλωσης βίας, με όποιο ένδυμα κι αν μας επισκέπτεται, είτε είναι λεκτική, είτε ψυχολογική, είτε σεξουαλική, είτε σωματική είναι αισχρή προσβολή στις αξίες μιας δημοκρατικής κοινωνίας γιατί φανερώνει πεποιθήσεις εχθρικές στην ισότητα, στην αξιοπρέπεια, στη δικαιοσύνη. Μια κοινωνία που επιτρέπει, ανέχεται ή υποθάλπει τη βία κατά των γυναικών είναι βαθιά τραυματισμένη και αν δεν επαναδιαπραγματευθεί με όρους κοινωνικής ισότητας το παρόν και το μέλλον της, είναι καταδικασμένη να αναπαράγει κύκλους βίας και δυστυχίας.

Στην πρώτη δύσκολη εποχή της πανδημίας ο αναγκαστικός εγκλεισμός αύξησε κατακόρυφα τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας. Τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης για τη βία των γυναικών που φέρνει στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων είναι άκρως ανησυχητικά. Τα περιστατικά βίας εκτοξεύτηκαν. Πάνω από τέσσερις χιλιάδες γυναίκες, εγκλωβισμένες μέσα στα σπίτια τους, λόγω καραντίνας, βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν στις Γραμμές Βοήθειας ότι έπεσαν θύματα βίας και σύμφωνα με την κλινική εμπειρία, η απεγνωσμένη αναζήτηση βοήθειας μαρτυρά ότι έφθασαν στο ύστατο σημείο γιατί έχουν υποστεί ξανά και ξανά βίαιη συμπεριφορά και φοβούνται πλέον για τη ζωή τους.

Ο φόβος φωλιάζει στο σπίτι, οι απειλές διαχέονται στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον ως κακοποίηση, ως στιγματισμός ως ταπείνωση, ως σεξουαλική παρενόχληση ενώ νέες μορφές βίας κατά των γυναικών εξαπλώνονται ύπουλα και στην ψηφιακή τεχνολογία, συνδεόμενες με τη διαδικτυακή παρακολούθηση- παρενόχληση και τη μη συναινετική πορνογραφία.

Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε, είναι να κηρύξουμε πόλεμο στο φόβο, μηδενική αντίσταση στην ανοχή και να μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά.

Μένουμε Σπίτι Ασφαλείς και Προστατευμένες.

Εάν υφίστασαι βία στο Σπίτι δεν είσαι Μόνη. Μίλα! Εάν γνωρίζεις κάτι για μια γυναίκα που κακοποιείται Πες το – Γραμμή Βοήθειας 15900.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία Orange the World και φωταγωγούν απόψε συμβολικά με πορτοκαλί χρώμα το Δημαρχείο Κιλκίς σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών πάνω σε θέματα άσκησης και εκδήλωσης βίας κατά των γυναικών.”

Σχολιάστε