My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Η επίσκεψη Κουτσούμπα σε Κιλκίς

kke1Στα ηρωικά χωριά του Κιλκίς, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στους μεγάλους αγώνες του λαού, από τις μάχες ενάντια στους τσιφλικάδες, στη συνέχεια των δυνάμεων κατοχής, μέχρι στην ανάπτυξη της κορυφαίας μορφής της ταξικής πάλης που έδωσε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, τίμησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με περιοδεία του σήμερα Κυριακή.

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί από την Ξηρόβρυση. Ακολούθησαν η Κορομηλιά, το Μεταλλικό, το Χωρύγι, το Π. Γυναικόκαστρο, το Π. Αγιονέρι.

Σε κάθε χωριό, από τα μέλη, τους φίλους του ΚΚΕ, παλιούς αγωνιστές, αλλά και κατοίκους όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη την παρουσία της νεολαίας, επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή, με χειροκροτήματα, θερμές χειραψίες, ζεστές αγκαλιές και απανωτά συνθήματα.

Ο Δ. Κουτσούμπας, απ’ όπου πέρασε, απηύθυνε σύντομους χαιρετισμούς, ενώ κατέθεσε στεφάνια σε μνημεία που έχουν στηθεί στα χωριά, τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ΔΣΕ.

Στο μαρτυρικό χωριό της Ξηρόβρυσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη των ηρώων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης και στη συνέχεια άφησε λίγα λουλούδια στον ομαδικό τάφο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία.

Στην Ξηρόβρυση στις 20 Νοέμβρη του 1946, συμμορία παρακτρατικών και συνεργατών των Γερμανών, με επικεφαλής τους δύο πιο αιμοσταγείς οπλαρχηγούς της ΠΑΟ τον Λαζίκ και τον Μπουντουβάκη, δολοφόνησε 47 κατοίκους, κυρίως γυναικόπαιδα, επειδή ήταν κάστρο αντίστασης κατά την κατοχή. Πολλοί από τους δολοφονημένους προέρχονταν από τα χωριά των Κρουσίων Κλειστό, Αμπελόφυτο και Κυδωνιά, τα οποία στις 25 Οκτώβρη του 1941 έκαψαν οι Γερμανοί και εκτέλεσαν όλους τους άνδρες από 16 εως 65 χρονών.

kke2Οι κάτοικοι του χωριού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, Π. Στεφανίδης, καλωσορίζοντας τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ευχήθηκε στο ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο στις εκλογές και να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και μέσα στη βουλή για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του λαού μας.

Επίσης του παρέδωσε το κείμενο που διαβάστηκε στο πρώτο μνημόσυνο του χωριού με όλα τα γεγονότα καθώς και το ψήφισμα που εξέδωσαν οι κάτοικοι του χωριού, σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, με το οποίο ζητούν να ενταχθεί το χωριό τους στα μαρτυρικά χωριά.

Και στο Μεταλλικό, άλλο ένα από τα χωριά που είχαν σημαντική συμβολή στον αγώνα της εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ, οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Την ώρα που ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, αντήχησε δυνατά το σύνθημα «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΟΠΛΑ – ΔΣΕ δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον χώρο που προετοιμάζεται να γίνει το μουσείο της ιστορίας του χωριού και των αγώνων που έδωσαν οι κάτοικοί του, οι οποίοι ήρθαν πρόσφυγες από τον Καύκασο το 1923. Μέσα από φωτογραφίες αλλά και μαρτυρίες που αποτελούν το πρώτο αρχειακό υλικό, καταγράφεται ο αγώνας τους ενάντια στους τσιφλικάδες για να πάρουν στα χέρια τους τη γη, η συμβολή τους στην Εθνική Αντίσταση και τον ΔΣΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρέθηκε εκεί, «μαζί με τους απογόνους κυρίως αλλά και τους αγωνιστές της αθάνατης εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, όλων των μεγάλων, των ηρωικών αγώνων του λαού μας που οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους, είτε στα πεδία των μαχών είτε στα στρατοδικεία, στις εκτελέσεις,στις φυλακές στις εξορίες.

Αυτόν τον αγώνα τιμάμε σήμερα. Θέλουμε να συνεχίσουμε. Βασικός εκφραστής αιμοδότης αυτής της μεγάλης αντίστασης σήμερα του λαού μας, που πρέπει να κάνει ενάντια στη λαίλαπα του καπιταλισμού, ενάντια στα μνημόνια τα βάρβαρα και αντιλαϊκά που έρχονται, είναι μόνο το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό θα πρέπει μαζικά όλος ο ελληνικός λαός και εδώ από τον Νομό Κιλκίς να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Το μεσημέρι, στο Π. Αγιονέρι έγινε η κεντρική συγκέντρωση του Κιλκίς με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα. Το παρών τους στη συγκέντρωση έδωσαν και οι 5 υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Κιλκίς, Γιάννης Φαχουρίδης, Στυαρούλα Νικολαΐδου, Κώστας Τσαουσίδης, Ειρήνη Χατζή και Κυριάκος Τατίδης.

koutsoumpasΣτην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι ο λαός μας έχει δοκιμάσει πολλές “λύσεις”. Έχει δοκιμάσει και αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά τσακώνονταν σαν τον σκύλο με τη γάτα και μετά τα έβρισκαν. Από τη μια ήταν “φως” ο ένας, “σκότος” ο άλλος και από την άλλη, μετά τις εκλογές, έφτιαχναν κυβέρνηση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Και τώρα το ίδιο θα γίνει. Έχει εμπιστευθεί ο λαός μας κόμματα και έχει τιμωρήσει άλλα κόμματα. Έχει πιστέψει ότι υπάρχουν σωτήρες σε διάφορα πρόσωπα που εμπιστεύεται και έχει απογοητευθεί, γιατί στην πράξη, έχει δει ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν.

Και σήμερα μπορεί και πρέπει όποιος νιώθει αριστερός, προοδευτικός, ριζοσπάστης, να καταλάβει αυτό που έλεγε το ΚΚΕ ότι ακόμα και ονομαζόμενες αριστερές κυβερνήσεις θα καταλήγουν στον ίδιο και χειρότερο δρόμο των μνημονίων όταν βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ, όταν βαδίζουν σε αυτόν τον καπιταλιστικό δρόμο που μας έφερε στην κρίση, στη φτώχεια και στην ανασφάλεια. Μπορούν τώρα περισσότεροι συμπολίτες μας να κατανοήσουν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ και πριν μερικά χρόνια. Ακόμη και τον Γενάρη, πολλοί δεν μας καταλάβαιναν. Αναρωτιόνταν, γιατί λέμε ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες κυβερνήσεις, που είναι από χέρι αντιλαϊκές. Όχι γιατί δεν είναι πιθανόν έντιμοι ή γιατί δεν πιστεύουν πραγματικά κάποια πράγματα, αλλά γιατί έχουν λάθος πορεία, έχουν λάθος πολιτική πρόταση. Η πρότασή τους είναι ενταγμένη μέσα στο σύστημα, είναι μέσα στις λυκοσυμμαχίες. Δεν μπορεί έτσι να βρεις πραγματική διέξοδο, μαθηματικά, νομοτελειακά θα καταλήγεις και σε νέα μνημόνια, θα καταλήγεις και σε νέα μέτρα, όπως κι αν ονομάσεις την οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Στο δρόμο, λοιπόν, αυτού του αγώνα, αυτής της ανατροπής, μπορεί το ΚΚΕ αν βγει δυνατό, και να κερδίζουμε ανάσες ανακούφισης, να αποτρέπουμε χειρότερα μέτρα, να επιδιώξουμε να μην ισοπεδωθούν κι άλλο παραπέρα οι συντάξεις, να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης ακόμα παραπέρα, να ενισχυθούν και να γίνουν πράξη οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να παλέψουμε για όποια έστω και μικρή ανάκτηση απωλειών, να μπει φρένο στα χαράτσια, στους φόρους, που είναι δυσβάσταχτοι και για τους εργαζόμενους και για τους μικροεπαγγελματίες και για τους αγρότες.

Υπάρχει λύση, λοιπόν. Με δυνατό ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο αυτό της ανατροπής.

Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε στη Βουλή αυτούς τους μήνες, όπως και πριν το είχε κάνει με τους προηγούμενους, πρόταση νόμου για κατάργηση όλων των μνημονίων, όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και βέβαια όλοι την αφήνουν στα συρτάρια αυτήν την πρόταση, αντί να τη στηρίξουν και να την ψηφίσουν.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί αύριο πιο αποφασιστικά θα μπορεί να είναι το στήριγμα του λαού μας στην αναμέτρηση, τη σκληρή αναμέτρηση με αυτήν τη χορωδία των εκβιαστών, που είναι όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα που κυβερνούν, αλλά είναι και η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, συνολικά η τάξη των καπιταλιστών.

Κυβέρνηση θα προκύψει 100% μετά τις εκλογές, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μιλημένα και συμφωνημένα και από κόμματα και ηγεσίες και από την ΕΕ και την τρόικα, το κουαρτέτο και από την άρχουσα τάξη της χώρας μας. Ήδη οι βιομήχανοι έβγαλαν ανακοίνωση γι’ αυτό. Και βεβαίως είτε γίνει μεγάλος συνασπισμός τώρα είτε αργότερα σε μια πορεία με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, είτε γίνει συνασπισμός του ενός από τους δύο με άλλα μικρότερα κόμματα, γιατί τέτοια πρόθυμα υπάρχουν, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι κλπ, πάλι θα είναι κυβέρνηση αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα έχουμε μετά τις 20 Σεπτέμβρη, έχουν ήδη γραφτεί. Είναι το μνημόνιο, πώς αυτό θα υλοποιηθεί αποτελεσματικότερα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των Ευρωπαίων εταίρων. Έχουν γραφτεί λοιπόν, οι προγραμματικές δηλώσεις. Θα ψηφιστούν τον Οκτώβρη και με την νέα αξιολόγηση ετοιμάζονται νέα μέτρα σε ασφαλιστικά, εργασιακά, φορολογικά κλπ. και έπεται συνέχεια και τον Δεκέμβρη και με τον νέο προϋπολογισμό και τον επόμενο χρόνο.

Λέμε υπάρχει εναλλακτική λύση, υπάρχει η πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μοναδική ουσιαστικά επιστημονικά επεξεργασμένη πρόταση. Που μπορεί να αξιοποιήσει και να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητές της χώρας, γιατί η Ελλάδα έχει πλούτο, έχει βιομηχανική και αγροτική παραγωγή πάρα πολύ μεγάλη, που αν σχεδιαστεί κεντρικά επιστημονικά μπορεί να αναπτύξει και να θρέψει όχι μόνο την Ελλάδα, τον λαό της, αλλά και να κάνουμε και ισότιμες επωφελείς ανταλλαγές και εξαγωγές με άλλες χώρες του κόσμου. Μπορούμε να συνάψουμε τέτοιες σχέσεις συνεργασίας. Είναι η μοναδική πρόταση που να μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή και μόνιμη δουλειά σε όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Μια τέτοια πρόταση ανατροπής δεν θα είναι μοναχική, δεν είναι αποκομμένη όπως μας κατηγορούν ή ότι θα μείνουμε μόνη μας. Έτσι λένε τα άλλα κόμματα. Λένε ψέματα γιατί αυτή η πρόταση θα στηριχτεί και στην πάλη των άλλων λαών που έχουν ίδια συμφέροντα με τον ελληνικό λαό. Στην αλληλεγγύη τους, στη συμπαράστασή τους. Θα υπάρξουν κινήματα, θα υπάρξουν χώρες που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, αλλά και αν δεν ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο υπάρχουν χώρες που έχουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα δυνατότητα να κάνουν συνεργασίες και επωφελείς ανταλλαγές. Αλλά αυτό προϋποθέτει να μην έχεις τις αλυσίδες της ΕΕ, να μην έχεις άλλες δεσμεύσεις, γιατί τώρα έτσι όπως γίνεται η κατάσταση, με αυτά τα κόμματα και που ανοίγονται σε άλλες αγορές και χώρες ακριβώς επειδή τους επιβάλλει η ΕΕ, τους τραβάνε το αφτί και δεν τους τραβάνε μόνο το αφτί και οδηγούνε τον λαό μας και την νεολαία μας σε αυτά τα χάλια, ματώνουν το λαό τον βάζουν συνέχεια σε πιο βάρβαρα μέτρα, στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους παλιότερα υποστήριξαν το ΚΚΕ και μετά έκαναν άλλες επιλογές: να γυρίσουν, να επαναπατριστούν στο κόμμα που αν βγει δυνατό θα βοηθήσει όχι μόνο τους ίδιους, θα βοηθήσει το λαό μας, τη νεολαία, τη χώρα μας.

Απευθυνόμαστε σε όσους έκαναν ένα βήμα και έφυγαν από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους οδήγησαν πραγματικά σε κατάρρευση με μικρά ποσοστά, αλλά επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά με την ελπίδα και απογοητεύτηκαν και τώρα ψάχνονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Τους λέμε να μην διανοηθούν να επιστρέψουν ξανά στα ίδια κόμματα με τα προηγούμενα στην ΝΔ δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ. Να μην εγκλωβιστούν σε άλλα ίδιας κοπής κόμματα όπως είναι το ΠΟΤΑΜΙ ή οι ΑΝΕΛ. Να μην εγκλωβιστούν σε αναχώματα της τελευταίας στιγμής που πουλάνε πάλι ψεύτικες ελπίδες, όπως παλιά πούλαγε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά τώρα έγιναν ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2, αναφέρομαι στον Λαφαζάνη. Ούτε να πάνε σε χαμένες άλλες επιλογές, όπως είναι οι διάφοροι άλλοι σαλτιμπάγκοι που μόνο οι γελοιογράφοι ασχολούνται μαζί τους. Κάτι Λεβέντιδες που παρουσιάζονται και από τα κανάλια και από ΜΜΕ ότι δήθεν δικαιώθηκαν.

Είναι χαμένη ψήφος αυτή για το λαό μας. Άρα λοιπόν πολύ περισσότερο -δεν το συζητάμε αυτό- δεν πρέπει να δώσουν ούτε μια ψήφο και να φύγουν όλοι αυτοί που είναι από λαϊκές οικογένειες και δεν είναι φασιστές και παλιότερα ψήφισαν επειδή παρασύρθηκαν, τη Χρυσή Αυγή, τη δολοφονική ναζιστική οργάνωση, τους φασίστες του ντουνιά. Ιδιαίτερα εδώ από την περιοχή του Κιλκίς με την ηρωική παράδοση, με τους μεγάλους αγώνες και πριν και κατά την διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, των άλλων δημοκρατικών λαϊκών αγώνων στη συνέχεια μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε τους φασίστες, ούτε άλλα αναχώματα, τυχοδιωκτικά, καιροσκοπικά να κλέψουν την ψήφο του λαού. Να κάνουν τώρα σωστά το βήμα να ψηφίσουν αποφασιστικά την άλλη Κυριακή, ΚΚΕ, για να βγει πολύ πιο δυνατό και στην Βουλή και στον λαό.

Και όπως θα λέγατε και πολλοί από εσάς “ντο θα εφτάμεν την παράν και το πολλάν τον βίον, το Κάπα, Κάπα Έψιλον, ας όλεν το καλλίον”.

Γεια σας και με τη νίκη θα τα καταφέρουμε, να είμαστε καλά όλοι να έχουμε υγεία, καλή δύναμη σε όλες και σε όλους. Προχωράμε δυναμικά, προχωράμε μπροστά, η νίκη θα έρθει για το λαό μας, για την πατρίδα μας. Γεια σας».

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε