My Twitter Feed

30 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Οι εκλογές στον Εμπορικό Κιλκίς -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Και 5 κρούσματα ιού Δ. Νείλου -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να εγκριθούν και τα ολιγομελή των ΓΕΛ -

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος, 2020

Μέτρα για τα προσφυγόπουλα -

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος, 2020

Τα προσφυγόπουλα είναι τα μισά! -

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος, 2020

Κυριακίδης: Άδικη απόφαση! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Σε εργολάβο η καθαριότητα -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Η εκδρομή του ΛΕ Κιλκίς σε Μαγνησία

ekdromi-lekΤο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, πραγματοποίησε μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδρομή στο Βόλο το διήμερο 28-29/11/2015. Μια εκδρομή μικρής διάρκειας, αλλά γεμάτη δραστηριότητες και επισκέψεις σε Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και Αρχοντικό του Swartz στα Αμπελάκια. Οι φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διήμερο στο Βόλο με σύμμαχό τους, τον υπέροχο καιρό.

Σημαντική στάση για το Λ.Ε.Κ., το κτίριο όπου στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και διατηρεί έκθεση παραδοσιακών φορεσιών. Εκεί ξεναγηθήκαμε από τις κυρίες του Δ.Σ. του Λ.Ε.Β., όπου μικρές παράλληλες ιστορίες, όπως: η «κατασκευή», η «διατήρηση», η «παράσταση» και το «ταξίδι» – σταθμοί στη «ζωή» της συλλογής – διηγούνται και ζωντανεύουν την πορεία των 95 χρόνων, από το 1920 (έτος ιδρύσεως του Λ.Ε.Β.) έως σήμερα. Κυριακή πρωί, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε το υπέροχο περιβάλλον των χωριών του Πηλίου (Μακρυνίτσα και Πορταριά) και κατά την επιστροφή μας να επισκεφθούμε το Αρχοντικό του Swartz στα Αμπελάκια.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόσμο που μας ακολούθησε στην εκδρομή αυτή και καταφέραμε να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα, που ξεναγήθηκε, τραγούδησε και εννοείται…χόρεψε! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Ειρήνη Γιαννέ, για τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο μας ξενάγησε, δίνοντας στον κόσμο τις πιο ουσιαστικές πληροφορίες. Ελπίζουμε να είμαστε όλοι μαζί και στην επόμενη μας εκδρομή και θα φροντίσουμε και πάλι να σας προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.

  • Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου είναι ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας και μέχρι σήμερα παραμένει το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Κτίσθηκε το 1909 με χρήματα που διέθεσε ο Αλέξιος Αθανασάκης από την Πορταριά του Πηλίου. Πρόκειται για ένα ισόγειο νεοκλασικό κτίριο με συνολικό εμβαδόν 870 τ.μ. που περιλαμβάνει επτά χώρους έκθεσης.
  • Το κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου υπήρξε η κατοικία της οικογένειας του Κων/νου και της Αμαλίας Ρήγα, οι οποίοι μετά το θάνατό τους, το 1932, κληροδότησαν τον όροφο στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ενώ το ισόγειο περιήλθε ως κληρονομιά στην οικογένεια Παλούκα.

Ο Κων/νος Ρήγας, πλούσιος Αιγυπτιώτης μεγαλέμπορος, επιστρέφοντας στο Βόλο λίγο μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους το 1881, παντρεύτηκε την Αμαλία Ζαρζάμπα από τη Ζαγορά και συνεταιρίστηκε με τους αδελφούς της, οι οποίοι διατηρούσαν ατμόμυλο που στη συνέχεια ονομάστηκε ατμόμυλος Ζαρζάμπα και Ρήγα.

  • Το αρχοντικό Σβαρτς είναι ένα από τα σπουδαιότερα κοσμικά κτίρια του Ελλαδικού χώρου. Αποτελείται από τρεις ορόφους, όπου υπάρχει η αίθουσα υποδοχής, τα υπνοδωμάτια και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Χρονολογείται στα 1787 και παρουσιάζει πλούσια διακόσμηση (ζωγραφική και ξυλόγλυπτη).

Tο Αρχοντικό άρχισε να κτίζεται το 1778 ως κατοικία του Προέδρου του Συνεταιρισμού των Αμπελακίων Γεωργίου Μαύρου Σβαρτς. Υπήρξε επίσης και η έδρα του Συνεταιρισμού αυτού, καθ’ όλη τη διάρκεια της σαραντάχρονης και πλέον λειτουργίας του (1778-1820). Το 1965 αγοράστηκε από το Ελληνικό Κράτος και από τότε λειτουργεί ως επισκέψιμο μνημείο.

– Εργαστήριο κατασκευής υφασμάτινης κούκλας

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, ξεκίνησε τα τμήματα «Εργαστηρίου κατασκευής υφασμάτινης κούκλας» την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. Οι μέρες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα είναι Τετάρτη και Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. Τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Δέσποινα Κοσμίδου η οποία παρέχει εθελοντικά τις γνώσεις της στο αντικείμενο αυτό.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εργαστήριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Λυκείου (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία), στο τηλ. 2341027684, καθημερινά 6-8 μ.μ. – Μητροπόλεως 11.

Σχολιάστε