My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Η εκδήλωση του ΓΝΚ για τον Διαβήτη

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Διαβήτης: Πρόληψη -Έγκαιρη Διάγνωση – Αντιμετώπιση” και σημαντικούς ομιλητές, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 από το Νοσοκομείο Κιλκίς, στο πλαίσιο του έργου IpA Shield II.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, πολλοί από τους οποίους ήταν εργαζόμενοι και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας.

Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιωάννης Ανδρίτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του έργου IpA Shield II για τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, η Μαρίνα Μπαλάσκα, Υπεύθυνη Έργου για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, αναφέρθηκε στη συμβολή του έργου για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του ΕΚΑΒ για τους κατοίκους της διασυνοριακής περιοχής καθώς και τις ευκαιρίες συνεργασίας με φορείς από τις γειτονικές χώρες στο πλαίσιο των διασυνοριακών έργων.

Η εισαγωγική ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του έργου IpA Shield II από την Αναστασία Ορφανίδου, Υπεύθυνη Έργου για το Νοσοκομείο Κιλκίς, η οποία τόνισε ότι μέσω του έργου βελτιώθηκαν και αναβαθμίστηκαν οι πρωτοβάθμιες και οι προληπτικές υπηρεσίες υγείας στη διασυνοριακή περιοχή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Νοσοκομείο Κιλκίς και τους λοιπούς εταίρους του έργου.

Στο πλαίσιο του έργου έγινε προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», τα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου, Δροσάτου και το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και το Κέντρο Υγείας του Βαλάντοβο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και σημαντικές δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Φρεγγίδης Θεόδωρος, ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτορας στο ΑΠΘ, ο Τριανταφυλλίδης Χαράλαμπος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, η Στοϊμένη Αναστασία, ειδικευόμενη γιατρός παιδιατρικής του Νοσοκομείου Κιλκίς, και η Καναρίδου Ασημένια, Κλινική Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Προϊστάμενη του Τμήματος Διατροφής του Νοσοκομείου.

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξαν ερωτήσεις από του συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο IpA Shield II και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση https://ipashieldii.eu/

Σχολιάστε