My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Ειρ. Αγαθοπούλου για το Πολυτεχνείο

Η βουλεύτρια Κιλκίς και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε δήλωσή της για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τίτλο «γνωρίζουμε καλά πως η ελευθερία, η δημοκρατία, η παιδεία είναι στόχος και διαρκής διαδρομή, ατομική και συλλογική συνάμα», αναφέρει τα εξής:

«Μισό αιώνα σχεδόν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας  και το σύνθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία, συμπυκνώνει το διαρκές αίτημα των  σκεπτόμενων ανθρώπων για δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία.

Η 48η επέτειος μνήμης και αγώνα μας βρίσκει για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό το κράτος  της πανδημίας, μας βρίσκει υπό το καθεστώς των παρακολουθήσεων των πολιτών από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη, μας βρίσκει με μια κυβέρνηση που ολισθαίνει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό, την καταστολή την χρήση των ελεγκτικών μηχανισμών για παρακολουθήσεις πολιτών. Το σύνθημα της εξέγερσης των φοιτητών του 1973, παραμένει διαρκές και επίκαιρο όσο ποτέ.

Σε μια χώρα που τα δικαιώματα περιστέλλονται κι αγνοούνται επιδεικτικά, σε μια χώρα  που η μιντιοκρατία παράγει εικονικές επιτελικές πραγματικότητες, με την δημόσια υγεία, την εργασία, την παιδεία διαρκώς να υποβαθμίζονται για να εφαρμοστεί η επιτελική, αυταρχική, ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, το αίτημα για περισσότερο ουρανό, ελευθερία, δημοκρατία παραμένει ζωντανό κι αταλάντευτο. Εξάλλου γνωρίζουμε καλά, πως η ελευθερία, η δημοκρατία, η παιδεία είναι στόχος και διαρκής διαδρομή, ατομική και συλλογική συνάμα. Τιμούμε τους  νεκρούς του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους αγώνες των φοιτητών το 1973, σημαίνει πως αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί όλους και όλες και τον καθένα και καθεμία ξεχωριστά, γινόμαστε συνεχιστές του, για μια δίκαιη ανθρώπινη ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία.

Ο αγώνας συνεχίζεται!»

Σχολιάστε