My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Η Ειρήνη για τις δηλώσεις μίσους

(Βίντεο) H Α’ αντιπροέδρος της Επιτροπής της Βουλής για Θέματα Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ειρήνη Αγαθοπούλου,  εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, την έκδοση ανακοίνωσης με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις μίσους του αντιπροέδρου και ειδικού γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα, για ανθρώπους “σκουπίδια” και “σκόνη που ενοχλεί”.

Η πρόταση έγινε δεκτή τόσο από την πρόεδρο, Σοφία Βούλτεψη, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, η οποία προχώρησε στην ακόλουθη δημόσια δήλωση:

«Η Επιτροπή μας, ως αρμόδια για τα θέματα ισότητας και δικαιωμάτων του ανθρώπου, διαφωνεί με κάθε δήλωση και έκφραση που παραπέμπει σε υποτίμηση ή περιφρόνηση του ανθρώπου και των δικαιωμάτων του. Το επίπεδο του πολιτισμού και η ποιότητα της δημοκρατίας μας εξαρτάται και από τον τρόπο εκφοράς του δημόσιου λόγου. Η Επιτροπή καλεί και παρακαλεί άπαντες όσοι λαμβάνουν μέρος στο δημόσιο διάλογο να είναι προσεκτικοί».

Η κ. Αγαθοπούλου, δήλωσε με τη σειρά της: «Οφείλουμε ως κόμματα και ως βουλευτές να παίρνουμε θέση σε τέτοια ζητήματα και αυτό κάναμε ως ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της αρμόδιας επιτροπής. Ο μισαλλόδοξος λόγος δεν πρέπει να βρίσκει χώρο να αναπτύσσεται στο δημόσιο διάλογο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε η επιτροπή αυτή να επιτελέσει το ρόλο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Δείτε την τοποθέτηση της κ. Αγαθοπούλου:

Σχολιάστε