My Twitter Feed

18 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

TV και για τα 31 “λευκά” χωριά -

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Ατέρμων: Συνεργασία με Βαλένθια! -

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Συλλαλητήριο κατά “αντεργατικού ν/σ” -

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Κιλκίς: Ένταξη δυο νέων σχολείων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Συνεργασία για ένταξη έργων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

“Πρωτοφανής λαθροχειρία στο ΔΣ” -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Καταγραφή προβλημάτων Παιονίας -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Νομιμοποίηση κατάργησης 8ωρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Η διολίσθηση στην ξεφτίλα!

Του Τάσου Παππά.


Υπόθεση εργασίας νούμερο ένα: Σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει σημασία για ποιο θέμα. Ας πούμε για την υπόθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης. Τον κατηγορεί ότι με την αλλαγή της απόφασης για τον σταθμό Βενιζέλου θα καθυστερήσει η παράδοση του έργου. Ετσι, κλείνει το μάτι στον εργολάβο, παροτρύνοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς να ζητήσει με αγωγές από το ελληνικό Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κατά την εκτίμηση του κ. Τσίπρα, η ζημιά για το Δημόσιο θα είναι μεγάλη και η ευθύνη του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον πολιτική, έχει και ποινική διάσταση. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος -πρόκειται για ενέργεια πρώην πρωθυπουργού- να διερευνήσει την υπόθεση. Καλείται ο κ. Τσίπρας να προσκομίσει στοιχεία. Δηλώνει στις κάμερες πριν και μετά τη συνομιλία του με τον εισαγγελέα ότι πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων. Επιμένει στην εμπλοκή του πρωθυπουργού και παρουσιάζει για ντοκουμέντο μια φλύαρη έκθεση ιδεών, την οποία έχουν συντάξει οι νομικοί του. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος χωρίς δεύτερη σκέψη να πράξει τα δέοντα, όπως ορίζει ο νόμος. Ο φάκελος πρέπει να πάει αμελλητί στη Βουλή και αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Υπόθεση εργασίας νούμερο δύο: Ο σκιώδης υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος το πρωί της Τετάρτης καταθέτει μήνυση εναντίον του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον ότι βυσσοδομεί εναντίον της ΔΕΗ, ότι την απαξιώνει συνειδητά, γιατί ο στόχος του είναι να πουλήσει τα φιλέτα της επιχείρησης σε εξευτελιστικές τιμές. Στο κείμενο της μήνυσής του υποστηρίζει ότι η στάση του κ. Χατζηδάκη είναι ύποπτη, αφήνει υπαινιγμούς για χρηματισμό του από εταιρείες που θέλουν να λεηλατήσουν τη ΔΕΗ και ζητά από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος -πρόκειται για πρώην υπουργό- να κινηθεί όπως ο συνάδελφός του την προηγούμενη μέρα με τη μήνυση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη. Υστερα από τα στοιχειώδη, ο φάκελος πρέπει να πάει αμελλητί στη Βουλή και αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Υπόθεση εργασίας νούμερο τρία: Ο σκιώδης υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς καταθέτει το πρωί της Πέμπτης μήνυση κατά του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη. Τον κατηγορεί για μια παλιά και ξεχασμένη ιστορία. Ισχυρίζεται ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, πριν από τις εκλογές του 2015, καλούσε τους πολίτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες για να μην τα βρουν οι συριζαίοι. Κατά την άποψη του Νίκου Παππά, ο Αδωνης Γεωργιάδης έβλαψε τη χώρα με δόλο και διέπραξε το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Και αυτή η υπόθεση ύστερα από τα τυπικά πρέπει να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Φανταστικές υποθέσεις και οι τρεις. Ακόμη όμως κι αν ήταν πραγματικές, καμία δεν θα προχωρούσε γιατί πλειοψηφία στη Βουλή είναι η Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, ένας κακός νόμος, αν ένα κόμμα ή ένας πολιτικός με ρεβανσιστική διάθεση θελήσουν να τον χρησιμοποιήσουν για να πολώσουν το κλίμα κι αν τους βοηθήσουν… ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης αναπαράγοντας καθημερινώς και σε υψηλούς τόνους τις τοξικές καταγγελίες τους, μπορεί να γίνει το όχημα για μια πορεία προς τον πλήρη εξευτελισμό της δημόσιας ζωής.

Ανάγωγα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πρέπει να ακονίσει λίγο το μυαλό του. Δεν μπορεί, όποτε σχολιάζει δηλώσεις Τσίπρα ή άλλων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνει μονότονα: «λέτε ψέματα», «δεν δικαιούστε να ομιλείτε γιατί χάσατε τις εκλογές». Ελεος. Λίγη φαντασία. Σε λίγο θα έχουν πρόβλημα και οι δεξιοί και οι… αριστεροί ψάλτες. Αγωνίζονται οι άνθρωποι με πάθος για να σας παρουσιάσουν ως την καλύτερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τον πόλεμο και μετά, όμως χρειάζονται και λίγη βοήθεια. Ταχυδακτυλουργοί είναι, όχι ημίθεοι.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε