My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η δική μας κυβέρνηση…

… τοπικής σωτηρίας.

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη (ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΩΙΝΗ)

—————————————————————————————————————————————————————————————————-Όλα δείχνουν ότι καθώς διαβάζετε τούτες τις γραμμές θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που συγκρότησαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να αντιμετωπίσουν την κρίση και κυρίως να επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο.

Είναι λοιπόν ευκαιρία, τηρουμένων των αναλογιών, να αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες από όλους τους φορείς, εκπροσώπους και αντιπροσώπους του κιλκισιακού λαού προς την κατεύθυνση της υπέρβασης χρόνιων δυσλειτουργιών και ικανοποίησης καίριων αναγκών του τόπου.

Είναι απογοητευτικό ότι παρά τις παχυλές διακηρύξεις και κατά καιρούς δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κράτους και του νομού,  μια σειρά από έργα καρκινοβατούν εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα:

–    Ο αυτοκινητόδρομος Κιλκίς – Θεσσαλονίκης παραμένει ημιτελής, δέκα περίπου χρόνια αφότου δημοπρατήθηκε η κατασκευή της πρώτης φάσης του. Το έργο της δεύτερης φάσης αναμένει ακόμα την έναρξη εργασιών κι ενώ ο εργολάβος τυπικά εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο πριν από 13 μήνες.

–    Το κουφάρι του κλειστού κολυμβητηρίου της πρωτεύουσας του νομού αναμένει επί επταετία περίπου μια απάντηση για την τύχη του. Θα ολοκληρωθεί κάποτε η κατασκευή ή θα λειτουργήσει ως μουσειακό έκθεμα που θα διαφημίζει την προγραμματική μας ανεπάρκεια;

–    Το Δικαστικό Μέγαρο το αναμένουμε επί μια 20ετία. Πρώην πρωθυπουργός ανήγγειλε μάλιστα προ πενταετίας ότι «κατασκευάζεται με γρήγορους ρυθμούς». Είναι τόσο σκανδαλώδης η υποκρισία των ιθυνόντων και όσων εντέλλονται να δώσουν λύση ώστε να θίγει ευθέως πια τον πολιτικό πολιτισμό του τόπου και την φιλοτιμία των κατοίκων του.

–    Το κτήριο του ΤΕΙ και συνολικά η λειτουργία του τμήματος στο Κιλκίς, περί του οποίου τόσες δηλώσεις και –φευ- τόσες αντεγκλήσεις καταγράφηκαν, χρήζουν επιτέλους μιας τελικής διευθέτησης. Θα διεκδικήσουμε δεύτερο τμήμα κι αν όχι ποια μέλλεται να είναι η χρήση του τεράστιου κτηρίου που ανεγέρθηκε, δοθέντος ότι οι ανάγκες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πιεστικές;

Δεν είναι όμως μόνο οι καθυστερήσεις ή οι ασάφειες στον τομέα των έργων υποδομής.

Το πρόγραμμα παραγωγής  ήπιων μορφών ενέργειας αποτελούσε για το ν. Κιλκίς μια θαυμάσια προοπτική.  Εκατοντάδες αιτήσεις όμως φωτοβολταϊκών παραμένουν εγκλωβισμένες επειδή ως πολιτεία βάλαμε μπροστά από το άλογο το κάρο. Κανείς δεν φρόντισε τι θα γίνει το ρεύμα που θα παράγεται και με ποια δίκτυα θα μεταφέρεται.

Το Πολύκαστρο και η ευρύτερη περιοχή αναμένουν επί μια 20ετία επίσης τη θεσμοθέτηση ενός Βιομηχανικού Πάρκου για να υποδεχθούν επενδύσεις. Επί δημαρχίας Γιώργου Δαμιανίδη υποβλήθηκε το αίτημα. Και ακόμα παραμένει αίτημα.

Η διατροφική γεωργία – κτηνοτροφία παραμένει το ισχυρότερο ίσως παραγωγικό πλεονέκτημα του νομού, καθώς δίπλα μας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη του ενός εκατομμυρίου καταναλωτών.

Σε πείσμα των καιρών και της μεγάλης πρόσκλησης όμως μόνο δηλώσεις γίνονται από καιρού εις καιρό χωρίς να αναληφθεί καμιά σοβαρή πρωτοβουλία παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Και μόνο η απλή απαρίθμηση όσων ακόμα σοβαρών θεμάτων απαιτούν πειστικές απαντήσεις συγκροτεί έναν κατάλογο που θα μπορούσε να αποτελέσει το κοινό προγραμματικό πεδίο όπου είναι υποχρεωμένη η τοπική μας κοινωνία δια των εκπροσώπων της να βρει κοινή γλώσσα συνεννόησης.

Συνηθίζουμε να λέμε πως οι καιροί άλλαξαν, οι ανάγκες απαιτούν συνεργασία κ.ο.κ Αλλά πόσο πειστικοί είμαστε όταν το διεκδικούμε τους αρχηγούς των κομμάτων και δεν μπορούμε να το κατακτήσουμε στα «μικρά» του τόπου μας; Ιδού λοιπόν το πραγματικό πεδίο μιας δικής μας κυβέρνησης τοπικής σωτηρίας.

Σχόλια
One Response to “Η δική μας κυβέρνηση…”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ας μου επιτραπεί για λίγο ο πρώτος ενικός για να πώ οτι απο φύση και θέση είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Ομως τα πράγματα στην περιοχή μας με όλες αυτές τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, και τις παλινωδίες σε πολιτικό επίπεδο για θέματα αναγκαίων υποδομών, που ορθά αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο και που βιώνουμε για πολλά χρόνια, με κάνουν να περάσω στο στρατόπεδο των απαισιόδοξων, όχι μόνο γιατί δεν υλοποιήθηκαν τόσα χρόνια, αλλά γιατί δεν υπάρχει σήμερα ούτε μισό στοιχείο που να υποδηλώνει αισιοδοξία για το εγγύς μέλλον. Ολοι γνωρίζουμε τα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης απο την καλή κι’ απ’ την ανάποδη, αφού οι περισσότεροι είναι οι ίδιοι για πολλά χρόνια και ίδια παραμένει η πολιτική “φιλοσοφία” για την ανάπτυξη του τόπου. Η “ανάπτυξη” πλέον έχει γίνει μία λέξη κούφια δίχως περιεχόμενο, μιά κουρελιασμένη σημαία ευκαιρίας, ένα προεκλογικό σλόγκαν και μάλιστα δεύτερης επιλογής. Ποιός απο αυτούς τους τοπικούς άρχοντες έχει τα κότσια (πές το και πολιτικό ανάστημα) για να πιέσει την κεντρική εξουσία και δεν εννοώ βέβαια μόνον με γραπτά αιτήματα γραφειοκρατικού τύπου και μάλιστα σε μιά άθλια οικονομική συγκυρία; Εδώ δεν γίνανε αναπτυξιακά έργα πνοής την εποχή που υπήρχε πακτωλός χρημάτων απο αναπτυξιακά ευρωπα’ι’κά προγράμματα και που το μεγαλύτερο μέρος τους γυρίζανε πίσω λόγω αδιαφορίας και μή εκπόνησης μελετών, θα γίνουν τώρα που “δεν υπάρχει μία;” Αρα λοιπόν είναι όνειρο θερινής νυκτός να αξιώνει κανείς ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν προς όφελος του τόπου μας απο τις τοπικές αρχές, όταν όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο απαισιόδοξο όσο και εμφανές συμπέρασμα οτι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε. Αν τώρα σε πείσμα των όσων είπα διαψευστώ, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω συγνώμη και θα τους επικροτήσω. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τους υπεύθυνους άρχοντες του Νομού να αποδείξουν οτι και κότσια διαθέτουν και πετυχαίνουν πράγματα. Διαφορετικά δεν θα είναι άξιος ούτε ο μισθός τους, ούτε θα αξίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου προς στο πρόσωπό τους.

Σχολιάστε