My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΓΝΚ: Στη Βουλή η διαμαρτυρία

Το έγγραφο με τη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς για τον ενδεχόμενο διαχωρισμό του νοσηλευτικού κλάδου, κατέθεσαν στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης και Γεώργιος Μουλκιώτης.

Στην επιστολή του προς τους κ. Κικίλια και Βρούτση, ο δυο βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

“Κύριοι Υπουργοί,

Σας αναφέρουμε το ψήφισμα-διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Αποτυπώνει την κάθετη αντίθεση των εργαζόμενων απέναντι στην διάταξη με ΠΝΠ της σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού, με τον έναν κλάδο να περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και το δεύτερο τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Διαχρονική θέση της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. αποτελεί η σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Η ψήφιση για τον διαχωρισμό του κλάδου, θα διαταράξει τη λειτουργία των νοσοκομείων, προκαλώντας διχασμό στο νοσηλευτικό προσωπικό, εν μέσω μάλιστα υγειονομικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι αυτοί, μαζί με το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, είναι οι ήρωες των ημερών που κράτησαν όρθιο το σύστημα υγείας καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Η απαξίωση από την Πολιτεία δεν τους ταιριάζει.

Παρακαλείσθε να εξετάσετε το αίτημα με τη δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον.

Σχολιάστε