My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Η δεξιά πολυκατοικία εξοπλίζεται

anandranitsakis-giorgos-360x261Του Γιώργου Ανανδρανιτσάκη.


 

Το ρεπορτάζ το είχαν οι περισσότερες εφημερίδες του Σαββατοκύριακου και ήταν σχεδόν πανομοιότυπο: Η Ν.Δ. θεωρεί ότι το σκάνδαλο του Καρατζαφέρη με τις off shore θα διαλύσει το ΛΑΟΣ και θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους του στην κάλπη του Σαμαρά. Εκείνοι, δηλαδή, που θα φύγουν από τον Καρατζαφέρη επειδή είναι μιζαδόρος θα πάνε να ψηφίσουν το κόμμα που έβαλε τον Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το κόμμα που άρπαξε τα κορυφαία στελέχη του Καρατζαφέρη και τα έκανε υπουργούς, το κόμμα που μέχρι πριν από λίγες ημέρες καλούσε τον Καρατζαφέρη να επιστρέψει στο μαντρί για να αναχαιτίσουν όλοι μαζί την επέλαση της Αριστεράς.

Ωραία λογική ομολογουμένως. Οι ψηφοφόροι που θα εγκαταλείψουν το ΛΑΟΣ επειδή ο πρόεδρός του είχε πάρε – δώσε με τα εξοπλιστικά προγράμματα θα πάνε να ψηφίσουν τα στελέχη που υπέγραφαν σωρηδόν ερωτήσεις για τα προγράμματα με τα οποία είχε πάρε- δώσε ο πρόεδρος. Θα φύγουν από τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη για να πάνε στη Ν.Δ. του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη που ως βουλευτές του ΛΑΟΣ κατέθεσαν εκατοντάδες ερωτήσεις και το έπραξαν με πάθος και παρρησία. Μπείτε στο you tube να ακούσετε τον τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη να διαδηλώνει στο δελτίο ειδήσεων του Mega (29.4.2011) την υπερηφάνεια του επειδή κατέθεσαν «τριάντα ερωτήσεις για τα υποβρύχια, τριάντα για τα Λέοπαρντ, τριάντα για τα F-16, δεκαπέντε για τα ελικόπτερα».

Τι ήταν εντέλει το ΛΑΟΣ; Ήταν βιομηχανία παραγωγής ερωτήσεων για τα εξοπλιστικά και αρχιεργάτες αυτής της βιομηχανίας ήταν ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης. Θα φύγει, άραγε, ο κόσμος από τον βιομήχανο για να πάει στους αρχιεργάτες; Αν θέλει, ας πάει, αν θέλει, ας μην πάει, τούτο είναι εντελώς δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι η Ν.Δ. του Σαμαρά έσπευσε να αρπάξει και να αναδείξει τους αρχιεργάτες της βιομηχανίας του Καρατζαφέρη, παρόλο που γνώριζε ποιοι ήταν και τι έκαναν. Κι αν δεν γνώριζε, ας ρώταγε τον Μεϊμαράκη, που κατηγόρησε ανοιχτά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι τον πίεζε για να παραλάβει άρον- άρον τα υποβρύχια.

Το σκάνδαλο Καρατζαφέρη πλήττει τον ίδιο, πλήττει όμως και το δικομματικό σύστημα στο σύνολό του. Επί κυβερνήσεων δικομματισμού έπεσαν οι μίζες στις off shore και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, από το 2000 έρρεε το χρήμα στο κεμέρι του χέρι-χέρι. Από το 2000, από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Άκης, από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη σιγόνταρε το φασιστικό ΛΑΟΣ για να κόψει ψήφους από τη Ν.Δ.

«Αν ο Καρατζαφέρης που κυβέρνησε έξι μήνες πήρε 6 εκατομμύρια ευρώ για τα εξοπλιστικά, τότε πόσα πήραν αυτοί που κυβερνούν επί σαράντα χρόνια;». Καλώς ή κακώς, αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται αυτές τις μέρες πάνω από το πολιτικό σύστημα. Το λένε και απλή μέθοδο των τριών.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε