My Twitter Feed

6 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ανταλλαγη βιβλιων της ΟΝΝΕΔ

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς, επιθυμώντας να έρθει πιο κοντά με τα μέλη της αλλά και όλους τους νέους, διοργάνωσε εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων και απόψεων για τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους. Στη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται και τα εξής:

“Είχαμε ως στόχο να συλλέξουμε τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις όλων των νέων που νοιάζονται για το μέλλον τους, μέσα στο πλαίσιο της ανταλλαγής βιβλίων.

Η αλήθεια είναι πως η δράση μας αυτή δεν είχε την αποδοχή που αναμέναμε, κάτι το οποίο κατανοούμε λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Εμείς όμως δεν παρατάμε την ιδέα μας. Θα συνεχίσουμε να συλλέγουμε τις δικές σας προτάσεις και ιδέες και τις οποίες θα παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας όταν καταλήξουμε σε ένα πλήρες, έγκυρο και έγκαιρο πακέτο εφικτών αιτημάτων, πραγματοποιήσιμων ιδεών και μη ουτοπικών προτάσεων. Μέσα από αυτές τις προτάσεις ίσως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ευοίωνο αύριο. Για το Κιλκίς και για τους νέους.”

Σχόλια
3 Responses to “Η ανταλλαγη βιβλιων της ΟΝΝΕΔ”
 1. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

  Καταπληκτική η σκέψη σας, μπράβο.

 2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Βλέπω τα συμπαθητικά νεανικά σας πρόσωπα και θά ‘θελα να εκφραστώ ευγενικά, όσο οι παρούσες βάρβαρες συνθήκες μου το επιτρέπουν. Καταλαβαίνω οτι θα σας στεναχωρήσω με τις απόψεις μου, αλλά δεχτείτε τις ως έναν καλοπροαίρετο αντίλογο. Λοιπόν, η εκδήλωση-δράση σας για την ιδέα που είχατε δεν είχε την αναμενόμενη αποδοχή, όπως λέτε, επειδή κατα την γνώμη μου οι νέοι πιά έμαθαν να βλέπουν καί το “τυρί”, αλλά και κυρίως…την “φάκα”. Οπως και η περίπτωση του “παντοπωλείου” σας. Οι κομματικές νεολαίες όχι μόνον δεν είναι πλέον ελκυστικές για τους νέους, αλλά μάλλον συναισθήματα αποστροφής τούς δημιουργούν, γιατί τις ταυτίζουν με τα αντίστοιχα, κατα τεκμήριο αποτυχημένα κόμματα εξουσίας και όχι άδικα. Είναι πραγματικά μάταιος κόπος να προσπαθείτε να βρίσκετε τρόπους επαφής με μιά υποψιασμένη νεολαία που ξέρει πολύ καλά ποιός “πουλάει τί”. Η ιστορία του τόπου απο τούδε και εις το εξής θα γράφεται σε άλλα πεδία της κοινωνίας και πολύ λίγο εντός κομμάτων. Απόδειξη αποτελεί η κινητοποίηση των πολιτών για τα μεταλλεία και το αποτέλεσμα που αυτή πέτυχε. Θα ακολουθήσουν κι’ άλλες όταν παραστεί ανάγκη, όπου η ατομική συνείδηση για το δίκαιο και η κοινή λογική απελευθερωμένη απο αγκυλώσεις- εξαρτήσεις, θα οδηγεί σε συμπαγείς συλλογικές δράσεις και όχι σε προκάτ αποφάσεις που λαμβάνονται απο καθοδηγητές μέσα σε αποπνικτικά κομματικά γραφεία. Και ασφαλώς όσο οι πολίτες θα αντιλαμβάνονται αυτήν την αυτόνομη δύναμη που εγγενώς έχουν, αλλά μέχρι τώρα δεν την συνειδητοποιούσαν, τόσο θα αποστασιοποιούνται απο τα κόμματα και θα βρίσκουν τον τρόπο να γίνονται αποτελεσματικοί έξω απο αυτά, αποκομίζοντας και μιά αίσθηση ελευθερίας. Εσείς όμως σαν κομματική νεολαία, θα μου επιτρέψετε να πώ, να μην τρέφετε την ψευδαίσθηση οτι πέραν των φιλοδοξιών για προσωπική ανέλιξη στα κομματικά αξιώματα μπορείτε να πετύχετε την ευρύτερη σύνδεσή σας με την κοινωνία, όπως συνέβαινε μετά την μεταπολίτευση, γιατί αυτή απλά έκλεισε τον κύκλο της.
  Νά ‘στε καλά .

  • Ο/Η Αθανάσιος Τατάρογλου λέει:

   Επιτέλους μια όμορφη κριτική που χαίρεσαι να τη διαβάζεις και προβληματίζεσαι με τα θέματα που σου θέτει!Μια κριτική που πετυχαίνει το στόχο της 🙂 Ευχαριστούμε πολύ που μπήκατε στον κόπο να μας πείτε τους προβληματισμούς σας.
   Έχετε δίκαιο στα περί πολιτικής νεολαίας και το κατανοούμε απόλυτα αυτό που συμβαίνει. Δεν σας κρύβουμε όμως ότι στεναχωριόμαστε για αυτό το γεγονός. Για την κατάντια που έφεραν κάποιοι της πολιτικές νεολαίες. Είναι λογικό να μας αντιμετωπίζουν υποψιασμένα και με κριτικό ύφος αλλά από την πρώτη στιγμή υποσχεθήκαμε να το αλλάξουμε αυτό και αν όχι τουλάχιστον να προσπαθήσουμε!Να αποδείξουμε ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά και θέλουμε το κοινό καλό, θέλουμε η δικιά μας “καταραμένη” γενιά να βγάλει τον τόπο από αυτή την κατάσταση με όσο το δυνατόν πιο εύκολο τρόπο. Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Σας λέω ειλικρινά πως κατά ένα βαθμό κάναμε κάποια βήματα στο να μας πλησιάσουν νέοι και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις ιδέες μας. Και αυτό μας χαροποίησε πολύ. Βέβαια μικρή μερίδα των νέων στο Κιλκίς, αλλά αυτό δεν μας κάνει να πτοηθούμε! Και σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί το χρωστάμε στον εαυτό μας.
   Οι δράσεις μας αυτό έχουν ως σκοπό…τη συλλογικότητα. Και αν πιστεύετε πως οι ιδέες μας είναι κατευθυνόμενες και βγαίνουν μέσα από αποπνικτικά γραφεία τότε θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι κάνετε λάθος. Οι ιδέες για τις δράσεις μας προκύπτουν μέσα από συζήτηση σε μια καφετέρια ή όταν μαζευόμαστε σε κάποιο σπίτι και μας εμπνέουν πράγματα που βιώνουμε στην καθημερινότητα. Όπως όλους. Είμαστε μια παρέα παιδιών που γουστάρει να δραστηριοποιείται και χαιρόμαστε πολύ όταν αυτή η παρέα μεγαλώνει!
   Εμείς δεν είμαστε κόμμα και δεν δίνουμε ούτε παίρνουμε εντολές. Είμαστε η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΚΙΛΚΙΣ! Ανήκουμε στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.Όσα έχει κάνει η νεολαία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. τα τελευταία 2 χρόνια δε νομίζω να έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και αν έχουν γίνει σίγουρα ήταν πιο πρόσφορο το έδαφος. Εμείς σε αυτή την δύσκολη εποχή βγαίνουμε μπροστά. Έχουμε κερδίσει το σεβασμό από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας γιατί βλέπει μια νεολαία να αγωνιά για το μέλλον που εσείς οι μεγαλύτεροι φροντίσατε ώστε να είναι δυσοίωνο. Επιτρέψτε μας να μην το δεχτούμε.-
   Δεν έχουμε τέτοιες ψευδαισθήσεις γιατί δεν έχουμε τέτοια <>. Το λάθος που κάνετε και εσείς και πολύ συνάνθρωποι μας είναι ότι κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Για αυτό λέμε ότι θα σας ξεβολέψουμε. Έχουμε άλλη νοοτροπία και αυτή θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στον κόσμο, είτε είμαστε η παρέα της Ο.Ν.ΝΕ.Δ, είτε μια παρέα του Κιλκίς. Σας υποσχόμαστε πως τα καλύτερα έρχονται 😉

Σχολιάστε