My Twitter Feed

9 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τιμήθηκε η μνήμη του Γ. Πολυχρονίδη -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Για υποκλοπές και τράπεζες -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Κινητοποίηση για τις ελλείψεις -

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

SOS παραγωγών από Γουμένισσα -

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Η ανατριχίλα…

  …μιας έντιμης δήλωσης.

Του Χρήστου Σπίγκου  

————————————————————————————————————————————————————————————Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ ξανά με τον κοινοβουλευτικό κουτσαβακισμό των ημερών μας, αλλά τα γεγονότα με προκαλούν.

               Προσφάτως ο μεγάλος αρχηγός προέβη σε βαρυσήμαντη δήλωση.

               Με το γνωστό οργίλο ύφος, που χαρακτηρίζει όλα τα κοντοκουρεμένα στελέχη του, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «δεν περνάνε όμορφα στο Κοινοβούλιο και …ασφυκτιούν» για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως, ότι η αναμέτρηση θα συνεχισθεί στο πεζοδρόμιο όπου «…θα ακονισθούν οι λόγχες».

               Μια δήλωση εξαιρετικά σαφής, εξόχως αφοπλιστική και, πάνω απ’ όλα, έντιμη και συνεπής προς την ιδεολογία του αρχηγού και του «στρατού» που «διοικεί».

               Σαφής,διότι μας ενημερώνει για το τι μέλλει γενέσθαι στο εγγύς μέλλον, αφοπλιστική καθώς είναι ειλικρινής, και έντιμη γιατί συνάδει απολύτως με την στάση ζωής του «κινήματος», του οποίου άρχει.

Ένας συνεπής υμνητής του Χίτλερ δεν θα μπορούσε ποτέ να αισθάνεται καλά στο Κοινοβούλιο μιας δημοκρατικής χώρας. Ίσως γι’ αυτόν η ομορφιά της ζωής να βρίσκεται στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και στα κρεματόρια. Εκεί όπου «οι ήρωές του» καθάριζαν τον κόσμο από τα «σκουπίδια» της εποχής του «μεγάλου» Αδόλφου.

«Σκουπίδια», απεκλήθη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων  από τον εξίσου οργισμένο υπαρχηγό του «κινήματος» εις επήκοον έκπληκτων βουλευτών εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το θλιβερό όμως της ιστορίας δεν είναι σ’ αυτούς που τα λένε αλλά σ’ αυτούς, που τους ψηφίζουν.

Πανθομολογούμενο είναι, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του «κινήματος» δεν συμμερίζονται τις «προχωρημένες» μονομανίες των νεοπαγών «ταγμάτων εφόδου».

Αλλά, εξ ίσου αναμενόμενη και η αύξηση των απελπισμένων ψηφοφόρων που αναζητούν διέξοδο στην αυτοδικία και το έγκλημα, που αυτή γεννά.

Η Ιστορία το έχει αποδείξει κατά τρόπο τραγικό.

Η εμμονή στην εξαθλίωση των εργαζομένων ζωογονεί εφιάλτες και οπλίζει το χέρι του παρανοϊκού εγκληματία, που ευαγγελίζεται την κάθαρση μέσα από το αίμα κάποιων «σκουπιδιών».

Η ευθύνη της κυβέρνησης μεγάλη.

Τα μέτρα «καλπάζουν» και τα λαμόγια λουφάζουν.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής κατάντησε το πιο σύντομο ανέκδοτο και η παραοικονομία ροκανίζει καταστρέφοντας τα πάντα.

Μακριά από μένα κάθε διάθεση λαϊκισμού, αλλά δεν υπάρχουν άλλες αντοχές.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σ’ ένα απέραντο ΚΑΠΗ ψοφοδεών γερόντων, που θα μετρούν ημέρες, με τη δημιουργική ικμάδα των παιδιών μας να βρίσκει καταφύγιο σ’ άλλη γη και σ’ άλλα μέρη.

Η κυβέρνηση οφείλει να επιτύχει με την κοινωνία όρθια.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις και ολιγωρίες.

Προσλήψεις ημετέρων μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή προκαλούν βάναυσα την «στρατιά» των ανέργων και οι πρωθυπουργικές δηλώσεις που κλείνουν την πόρτα σε συγγενείς αλλά όχι σε φίλους, δεν θεραπεύουν το πρόβλημα.

               Η χώρα έχει ανάγκη από κάθαρση ουσιαστική, και τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια απλά εξοργίζουν.

               Η κυβέρνηση, ευτυχώς, δεν είναι μονοκομματική, αλλά στηρίζεται από κόμματα διαφορετικού ιδεολογικού προσανατολισμού, που συμφώνησαν σ’ ένα κοινό πλαίσιο αρχών με κύριο στόχο τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

               Αυτό θέλει δουλειά πολλή και συνέπεια λόγων και έργων.

               Εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις δεν υπάρχουν.

               Ο λαός με αγωνία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, κι αν δεν δει λύσεις θα αντιδράσει με οργή μεγάλη.

               Και τότε θα είναι αργά. Πολύ αργά.

               Ας προσέξουμε.

Χρήσιμο υστερόγραφο

Η απαξιωτική δήλωση για το ελληνικό κοινοβούλιο έλαβε χώρα στον χώρο του μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, εκεί όπου ο Βασιλεύς της Σπάρτης το 480 π.Χ. θυσίασε τη ζωή την δική του και των συντρόφων του για να μην επικρατήσει η βαρβαρότητα κι ο σκοταδισμός.

Σχολιάστε