My Twitter Feed

5 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

SOS παραγωγών από Γουμένισσα -

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Η Αθ. Λιαρτση για γεωργια- κτηνοτροφια

Στην ημερίδα για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, που διοργάνωσε  ο Δήμος Παιονίας προχθές Σάββατο 24 Μαρτίου, η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

Αξιότιμοι διοργανωτές, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Ανταποκριθήκαμε με ζωηρό ενδιαφέρον στην πρόσκληση του Δήμου Παιονίας σχετικά με τη διοργάνωση αυτής της ενημερωτικής συνάντησης . Τη θεωρούμε εξόχως χρήσιμη για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής μας και πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει αγρότες και κτηνοτρόφους στα επόμενα βήματά τους για το σχεδιασμό και την πιο ενεργή συμμετοχή τους στην αγροτοκτηνοτροφική πολιτική.

Είναι γεγονός ότι η πολιτική που χαράσσεται από το κέντρο για τον πρωτογενή τομέα, τα τελευταία κυρίως χρόνια, ελάχιστα συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών. Όλοι μιλούν για την ανάγκη μετασχηματισμού της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας με περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στην παραγωγή και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων και με  οργάνωση νέων αγορών προς όφελος των Ελλήνων γεωργοκτηνοτρόφων. Στην πράξη όμως ο μέσος Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος μένει αβοήθητος, έχει ελλιπή ενημέρωση και δε στηρίζεται επαρκώς από τις υπάρχουσες περιφερειακές αγροτικές δομές.

Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται , με την οικονομική κρίση που συνεχώς βαθαίνει και απειλεί την κοινωνική συνοχή του τόπου μας, η στροφή στον αγροτικό τομέα με αμιγώς επαγγελματικούς όρους ,είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται σήμερα  για την πραγματική ανάκαμψη της γεωργίας και κτηνοτροφίας.  Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συνέργεια αγρότη – κτηνοτρόφου – Δήμου – Κράτους και η δημιουργία ενός δικτύου αλληλοϋποστήριξης με κρίκους την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, την τυποποίηση και πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων, τη διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω βεβαίως, είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων.   Τούτη η οργάνωση απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο για να φτάσει σ’ ένα επιθυμητό σημείο αλλά είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τα εφόδια και θα πάρουμε και την ανάλογη ενισχυτική ώθηση. Πιστεύουμε ότι η γη που ζούμε και οι ευλογημένοι καρποί της αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Η Δημοτική Παράταξη ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ χαιρετίζει τις εργασίες της αγροτοκτηνοτροφικής ημερίδας. Χαιρετίζει τους προσκεκλημένους ομιλητές που έχουν δώσει ευάριθμα δείγματα γραφής στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Πιστεύουμε ότι η εκδήλωση αυτή μπορεί και πρέπει να δώσει τα ερεθίσματα στους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους της περιοχής μας ώστε να χρησιμοποιήσουν τη γνώση που θα τους παρασχεθεί.  Τέλος, πεποίθησή μας είναι ότι τα πορίσματα αυτής της συνάντησης πρέπει να αξιοποιηθούν από το Δήμο Παιονίας και από  όλους μας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και του διατροφικού μοντέλου παραγωγής.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την αγροτοκτηνοτροφική ημερίδα και εύχομαι πλήρη επιτυχία στις εργασίες της.” 

Σχολιάστε