My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Αθ. Λιάρτση για τον προυπολογισμο του δήμου

Η τοποθέτηση που έκανε η Αθ. Λιάρτση στη συζήτηση για τον προυπολογισμό του Δήμου Πολυκάστρου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, ήταν η εξής:

“Ο προϋπολογισμός είναι το αποκορύφωμα της οικονομικής δράσης ενός οργανισμού. Περιγράφει με σαφήνεια τις επί μέρους πρακτικές που θα υιοθετηθούν με βάση πολύ συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, οι προϋπολογισθείσες πράξεις, αναδεικνύουν με θλιβερό τρόπο την πλήρη εγκατάλειψή της από την κεντρική διοίκηση και μια μεθοδευμένη προσπάθεια μηδενισμού και απαξίωσης αγαθών που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και κόπους. Οι Δήμοι αφήνονται στην τύχη τους, βουλιάζουν στα χρέη τους και η μόνη ‘’βοηθητική’’ οδηγία που δίδεται άνωθεν είναι η ένταση της φοροεισπρακτικής τους δυνατότητας. Τελευταία μαχαιριά στο σώμα των ΟΤΑ, η περικοπή σε ποσοστό 15%  των κεντρικών αυτοτελών πόρων ( Κ.Α.Π.).

Αγαπητοί συνάδελφοι , έχει δημιουργηθεί ένα ζοφερό κλίμα στην Αυτοδιοίκηση, με ισορροπίες τρόμου μεταξύ φτώχειας και μιζέριας  που ας μη γελιόμαστε, θα παγιωθεί, εάν μείνουμε άβουλοι και μοιραίοι.

Απόψε, για δεύτερη φορά, μέσα σε έναν χρόνο καλούμαστε να εκφράσουμε την άποψή μας για τον προϋπολογισμό του Δήμου Παιονίας του οικονομικού έτους 2012. Μελετήσαμε με προσοχή το κείμενο που μας ενεχειρίσατε.  Κύρια διαπίστωσή μας είναι η περικοπή δαπανών κατά το  1/3 του περσινού προϋπολογισμού. Η βαθιά οικονομική κρίση διαπερνά τις γραμμές του νέου προϋπολογισμού καθώς  ο Δήμος εισέπραξε πολύ λίγα έσοδα και για το λόγο αυτό περιορίζονται και οι δαπάνες για τη νέα χρονιά. Επί της ουσίας μιλάμε για έναν προϋπολογισμό διαχείρισης εσόδων – εξόδων, για έναν σφιχτό  προγραμματισμό, κομμένο και ραμμένο  στα οικονομικά πλαίσια του Δήμου.  Και βεβαίως δικαιωνόμαστε πλήρως στις θέσεις μας για εικονικότητα και για ανεδαφική εφαρμογή  του περσινού προϋπολογισμού.

Είναι προϋπολογισμός αυστηρής λιτότητας, ο φετινός, σε συνάρτηση και με τα έργα του τεχνικού προγράμματος 2012 τα οποία ο Συνδυασμός μας ενέκρινε στο σύνολό τους, με ορισμένες ωστόσο επιφυλάξεις, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Συνεπής στις θέσεις της ,με αίσθημα ευθύνης και μακριά από ανούσιες μικροπολιτικές αψιμαχίες που δεν προάγουν το καλό και το συμφέρον του τόπου, η Παράταξή μας θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου Παιονίας για το οικονομικό έτος 2012.”

Σχολιάστε