My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Η “Αθηνά” και το ΤΕΙ Κιλκίς

Karagiannidis-giannisΤου Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

——————————————————————————————————————————————————————————————-Αυτός ο νέος “Καλλικράτης”, που πάει να εφαρμοστεί στο χώρο της Εκπαίδευσης με το κωδικό όνομα “Αθηνά” (ντύνουν τις ψευδεπίγραφες μεταρρυθμίσεις τους μ` αρχαιοελληνικά ονόματα, εν είδη …πεπαλαιωμένης μουστάρδας μπας και νοστιμίσουν!), ασφαλώς ως Κιλκίς δεν μας “χαλάει”. Και το υπάρχον τμήμα ΤΕΙ διατηρείται, και ενισχύσεις από τας γειτονικάς Σέρρας σχεδιάζονται.

Θα πρέπει, όμως, να ξεκαθαριστεί πρώτα τι είδους ενίσχυση θα `ναι αυτή κι αν κρύβει τυχόν παγίδες. Αν υποθέσουμε ότι το σχέδιο θα εφαρμοστεί όπως ακριβώς εξαγγέλθηκε απ` τον υπουργό Παιδείας – πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλουμε αν κρίνουμε απ` τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει – τι θα σημαίνει αυτό για το ΤΕΙ του Κιλκίς;

Κύκλοι του Ιδρύματος με θεμελιώδη ως τώρα συνεισφορά στη λειτουργία του, δηλώνουν ότι το καλύτερο σενάριο θα ήταν να θεσμοθετηθεί μια ανεξάρτητη απ` το μητρικό ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σχολή, η οποία θ` αποτελείται κατ` αρχάς απ` το υπάρχον τμήμα όπως κι αν ονομάζεται αυτό (παραγωγής και σχεδίασης, κλωστοϋφαντουργίας ή όπως αλλιώς θέλουν) και από το νέο τμήμα που θα έλθει μετά το διαμελισμό του τμήματος των Σερρών, που ως γνωστόν το γνωστικό του αντικείμενο αφορά το χώρο της αρχιτεκτονικής.

Έλα, όμως, που η “Αθηνά” θέλει το ΤΕΙ Κιλκίς να παραμένει μ` ένα τμήμα παρά την εξ ανατολών του νομού μας ενίσχυσή του! Πως θα γίνει αυτό, μονάχα ένας Θεός το ξέρει, και ειδικά αρχαίος! Κι ακόμα ειδικότερα, θηλυκού γένους, για να` χει μυαλό που γεννάει!

Γιατί, αυτό που συνάγεται απ` τον περισπούδαστο σχεδιασμό είναι ότι, αφού υπάρχει ένα (τμήμα) κι έρχεται άλλο ένα, αλλά το τμήμα θα παραμείνει ένα, τότε δεν μένει παρά να υποθέσουμε ότι έσσονται οι δυο σχολές εις σάρκα μία, μ` άλλα λόγια τα δυο τμήματα συγχωνεύονται. Σπίτι, πάντως, και μάλιστα πολυτελείας, έχουν. Το νέο κτήριο χωράει όχι μόνο τους νεόνυμφους αλλά και …κουμπάρους!

Αν είναι έτσι, να δούμε τότε πως οι φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας θα ενοποιήσουν στο αυτό γνωστικό αντικείμενο, αρχιτεκτονική και κλωστοϋφαντουργία! Κι εδώ ακριβώς εδράζονται οι ανησυχίες για τυχόν παγίδες. Μη, δηλαδή, μπροστά στις επιταγές των πραγματικών κυβερνητών της χώρας, δηλαδή των τροικανών, προχωρούν οι ντόπιοι συνεργάτες τους σε “καλλικράτηδες” φίρδην-μίγδην μόνο και μόνο για να εξοικονομηθούν τίποτα παράδες κι όλα τ` άλλα τα γράφουν έναν παρά! Το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών θα κοιτάμε τώρα! Τι είναι τα κάλλη (της Παιδείας) προς τα πλούτη (των δανειστών)!

Ας ελπίσουμε ότι οι φόβοι αυτοί δεν θα επιβεβαιωθούν και το ΤΕΙ Κιλκίς θα ενισχυθεί ουσιαστικά κι όχι ψευδεπίγραφα. Γιατί, η κοινωνική, πολιτιστική κι οικονομική διάσταση της ύπαρξης ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος σε μια μικρή ακριτική πόλη όπως το Κιλκίς είναι ένα, το θετικό κρατούμενο. Αλλά και η υψηλού επιπέδου μόρφωση κι εκπαίδευση που πρέπει να παρέχει είναι το δεύτερο και ουσιαστικότερο.

Έτσι μόνο θα στεριώσει και θα ενισχυθεί περαιτέρω στο μέλλον, το ΤΕΙ του Κιλκίς. Αλλιώς, μας βλέπω όλους τους Κιλκισιώτες να φωνάζουμε με τη θεϊκή βραχνάδα της φωνής της Τζένης Καρέζη…”Αθηνααααα”. Και να συμπληρώνουμε, “μας έκαψες τη γούνα, παραγωγής και σχεδίασής μας”!

Σχολιάστε