My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ηρωικά και πένθιμα εμβατήρια

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Στήνεται σκηνικό πραγματικής σύγκρουσης ή απλώς έχουμε να κάνουμε με τις συνήθεις αψιμαχίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, που δεν έχουν βάθος και απλώς γίνονται για να κρατηθούν τα προσχήματα, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας;

Οι πιο συντηρητικοί κύκλοι των πιστωτών δεν νομίζω ότι έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να τιμωρήσουν σκληρά (κι άλλο δηλαδή) την κυβέρνηση για όσα έκανε στο παρελθόν, αλλά και για τις αντιστάσεις που προβάλλει σήμερα.

Οι ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ αυτής της πρόβλεψης είναι πολλές και ισχυρές: οι απειλές για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, οι ιταμές αξιώσεις του Κοστέλο, οι «αντικειμενικές» αναλύσεις της γερμανικής πρεσβείας για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, οι συστάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για αναζήτηση συναινετικών λύσεων, ενδεχομένως και με οικουμενικά σχήματα, οι πιέσεις του ΔΝΤ για επαχθείς ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά που θα δοκιμάσουν τη συνοχή του κυβερνητικού μπλοκ (μετράει ήδη δύο απώλειες), τα συντονισμένα πυρά για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υπεσχημένων από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης -τα ίδια που είχαν πρωταγωνιστήσει και στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων- και κορωνίδα όλων η δηλητηριώδης προειδοποίηση Σόιμπλε για τη στάμνα που μπορεί να σπάσει αν πηγαίνει συνεχώς στο πηγάδι, σε συνδυασμό με τη δήθεν αθώα επισήμανσή του ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο πιο σαφές για να καταλάβουμε πού το πάνε ο πατριάρχης του γερμανικού ηγεμονισμού και η εξτρεμιστική παρέα του. Το θέμα είναι αν ξέρει πού θέλει να το πάει η κυβέρνηση και ώς ποιο σημείο είναι διατεθειμένη να αντισταθεί. Δηλώνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στο θέμα του ασφαλιστικού (μείωση κύριων συντάξεων) και στα εργασιακά, πιστεύοντας ότι στα δύο αυτά μέτωπα δεν έχει περιθώρια να κάνει κι άλλες εκπτώσεις, γιατί διαφορετικά ο τίτλος «αριστερή κυβέρνηση» δεν θα έχει απολύτως κανένα νόημα.

Για να έχει τύχη όμως σε μια σύγκρουση τέτοιας κλίμακας απαιτούνται: συγκροτημένο σχέδιο άμυνας, επεξεργασία εναλλακτικών λύσεων, ευφυής αξιοποίηση των αντιθέσεων που υπάρχουν στην άλλη πλευρά, συμμαχίες υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη και εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα. Σήμερα αν υπάρξει νέα ήττα, δεν θα βρεθεί συμπονετικό κοινό για να ακούσει τα ηρωικά, πλην όμως πένθιμα εμβατήρια.

 

Ανάγωγα

Διαβάσατε τις απόψεις του… Αγίου… Αμβρόσιου για την ομοφυλοφιλία; Αν όχι, να το κάνετε αμέσως. Θα διαπιστώσετε την ευρύτητα πνεύματος, την ευρυχωρία αισθημάτων, το πλεόνασμα αγάπης. Ενας πραγματικός εκπρόσωπος του Θεού, ο ιδανικότερος μεσολαβητής για μια θέση στον Παράδεισο. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε