My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ημερολόγια 2019 για την Ειδομένη

Κάθε χρόνο, η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης προβαίνει στη σχεδίαση, τη δημιουργία και τη ΔΩΡΕΑΝ διανομή ημερολογίων του νέου έτους, συνεισφορά στους μόνιμους κατοίκους ως ένδειξη συμπάθειας, στους ετεροδημότες, για να μην χάσουν τους δεσμούς τους με την γενέτειρά τους, και στους φίλους μας ως πρόσκληση συνεργασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Με δεδομένα την ανυπαρξία χορηγών, την έλλειψη συνεργασίας από αυτούς που θα έπρεπε να ενισχύουν αυτές τις δραστηριότητες, και μη θέλοντας να βαρύνουμε τους φίλους υποστηρικτές μας, η ομάδα μας είχε αποφασίσει να μη δημιουργήσει ημερολόγια για το 2019.

Όμως η μοίρα είχε διαφορετική άποψη. Τυχαία, σε επίσκεψή μας σε σπίτι ηλικιωμένου για να μας εξιστορήσει όψεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που θα χρησιμοποιηθούν στο υπό ίδρυση Μουσείο, αποκαλύφθηκε ένας θησαυρός. Μας έθεσε στην κατοχή μας φωτογραφίες μιας άλλης εποχής, η οποία, ως κύριο γνώρισμα είχε τη σύμπνοια και τη συνεργασία των κατοίκων.

Οι εμπνευσμένοι αρθρογράφοι μας, με το υλικό που είχαμε στην κατοχή μας, δημιούργησαν τελικά το ημερολόγιο του 2019. Αποφασίσαμε, αρχικά, να το χρηματοδοτήσουμε εμείς και να εκδώσουμε μερικά αντίτυπα. Σε αυτήν την προσπάθεια αρωγός στάθηκε μέλος των εθελοντών Ειδομένης που διατηρεί Λογιστικό γραφείο. Έτσι, τελικά, συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό και σπεύσαμε στο τυπογραφείο. Ξεκινήσαμε την διανομή των ημερολογίων, γνωρίζοντας ότι η χειρονομία αυτή είναι φτωχή σε δέμας, αλλά πλούσια σε αγάπη και προσφορά προς τους κατοίκους. Έχουμε την εντύπωση ότι όλοι περίμεναν να τους χαρίσουμε ένα τέτοιο συλλεκτικό ημερολόγιο.

Η όλη προσπάθειά μας στέφτηκε και φέτος με επιτυχία, φέρνοντας το χαμόγελο και τις αναμνήσεις από μια άλλη εποχή …«όπως κάνανε οι παππούδες μας»… στις εορταστικές ημέρες που διανύουμε.

Σχολιάστε