My Twitter Feed

25 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έπιασαν 63χρονο για «οπλοστάσιο» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Διαφωνία με διευθυντή Β/βάθμιας -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

24ωρη απεργία γιατρών του ΕΣΥ -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Δύσκολες μέρες για τη καθαρίστρια -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Προς κατάληψη όλων των σχολείων; -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Πυρ ομαδόν κατά Ανδρίτσου! -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Αυτοψία των έργων στη Δοϊράνη -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Ημέρα Θεάτρου στο 1ο Δημοτικό Κιλκίς

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι μαθητές/τριες του Δ1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, τίμησαν την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «Αν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα στα παραμύθια…» την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο χώρο του Σχολείου. Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Δουλκερίδου Παρθένα η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και εορτάζεται στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα δίνοντας μια ευκαιρία υπενθύμισης της ετερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του αντίκτυπου που αυτή έχει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Brett Bailey-θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης- στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2014 « Κάτω από δέντρα σε μικρά χωριά και επάνω σε υψηλού επιπέδου τεχνολογίας σκηνές σε παγκόσμιες μητροπόλεις· σε σχολικές αίθουσες και σε γήπεδα και ναούς· σε φτωχογειτονιές, σε αστικές πλατείες, σε κοινοτικά κέντρα και υπόγεια στα κέντρα μεγάλων πόλεων, οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να επικοινωνήσουν μέσα στους εφήμερους θεατρικούς κόσμους που δημιουργούμε, για να εκφράσουμε την ανθρώπινή μας πολυπλοκότητα, την ετερότητά μας, το ότι είμαστε τρωτοί, χρησιμοποιώντας τη ζωντανή μας σάρκα, την ανάσα μας, τη φωνή μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜαζευόμαστε για να κλάψουμε και να θυμηθούμε, για να γελάσουμε και να αναπολήσουμε· να μάθουμε και να επιβεβαιώσουμε και να φανταστούμε… Ερχόμαστε για να τονωθούμε και για να πάρουμε δύναμη. Για να γιορτάσουμε τον πλούτο των ποικίλων πολιτισμών μας και να διαλύσουμε τα σύνορα που μας χωρίζουν.

Όπου υπάρχει ανθρώπινη κοινωνία, εκδηλώνεται το ακαταμάχητο Πνεύμα της Παράστασης».

Γενικός σκοπός της διδασκαλίας του θεάτρου στο Δημοτικό είναι, σύμφωνα με το Δ.Ε.Π.Π.Σ. να ενθαρρυνθούν οι μαθητές ώστε να αναπτύξουν ικανότητες και κλίσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αρμονικά τόσο ως αυτόνομες προσωπικότητες όσο και μέσα στην ομάδα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 τμήματος, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που εκπονούν με θέμα τα κινητά τηλέφωνα, προέβησαν, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού του τμήματος κ. Βαβουλίδου Μαρίας, της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής κ. Γκρεκιώτη Στέλλας και της επαιδευτικού Εικαστικής Αγωγής κ. Οργιανέλη Δέσποινας, σε μια συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία- θεατρική παράσταση- τροποποιώντας τα τρία γνωστά παραμύθια « Η Κοκκινοσκουφίτσα», « Ο κακός λύκος και τα τρία γουρουνάκια», « Η Σταχτοπούτα» και το κόμικ « Γκάρφιλντ». Παρήγαγαν πρωτότυπα κείμενα μέσα από τα οποία μετέδωσαν σημαντικά μηνύματα για τα κινητά τηλέφωνα και τη χρήση τους, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τα παιδιά, διασυνδέοντας τις θεωρητικές γνώσεις με βιωματικές καταστάσεις.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, ν’ αναπτύξουν τις εκφραστικές τους δεξιότητες μέσα από το λόγο και τη γλώσσα, να μάθουν πώς στήνεται μία θεατρική παράσταση , να συνεργαστούν και να ενταχθούν αρμονικά στην ομάδα και τέλος να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας της Δ/νσης Π.Ε. Κιλκίς κ. Παπαδόπουλος Πάρης, η Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων κ. Μπλάτση Γεωργία καθώς και οι εκπ/κοί, οι γονείς και οι μαθητές του Σχολείου.

Δελτίο τύπου από 1ο Δημοτικό Κιλκίς

Σχολιάστε