My Twitter Feed

5 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ζητούνται άμεσα αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τι λένε για τις καταστροφές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL -

Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

“Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτρα για τις καταστροφές -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ζόρικος αντίπαλος

Του Τάσου Παππά.


«Εχουμε δύσκολο αγώνα μπροστά μας. Για να πετύχουμε τον στόχο μας θα χρειαστεί όχι απλά να είμαστε ενωμένοι, αλλά και απόλυτα προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο. Εχουμε απέναντί μας έναν δύσκολο αντίπαλο, έναν αντίπαλο που δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία, διότι τρέφεται από αυτήν και κυρίως τρέφεται από τον διχασμό και την πόλωση, που ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ παράγει». Αυτά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε επιλεγμένο κομματικό ακροατήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι ο αγώνας είναι δύσκολος γιατί ο αντίπαλος είναι δύσκολος. Πρώτη φορά παραδέχεται ότι η σύγκρουση θα είναι αμφίρροπη. Κι αυτός και πολλά στελέχη της Ν.Δ επί πολλούς μήνες, με επιθετική ρητορική, διατυμπάνιζαν urbi et orbi ότι η μάχη έχει κριθεί, ότι η καθαρή και άνετη πρωτιά είναι εξασφαλισμένη, ότι το κόμμα είναι ένα βήμα πριν από την αυτοδυναμία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεοκοπήσει και μετράει μέρες, ότι οι πολίτες έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους από τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές, ότι, ότι, ότι… Συνέβη κάτι και η σιγουριά αντικαταστάθηκε από την αγωνία;

  1. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και τις διαφορές που εμφανίστηκαν μεταξύ των κομμάτων που τη συγκροτούν, αποδεικνύεται πιο συμπαγής από ό,τι περίμεναν και ήλπιζαν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οποτε χρειάστηκε, τα δύο κόμματα βρήκαν τον τρόπο να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.
  2. Αν και οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν προβάδισμα στη Ν.Δ. (η διαφορά πάντως δεν είναι σταθερή, αφού άλλες εταιρείες την ανεβάζουν στις δέκα μονάδες και άλλες την κατεβάζουν στις πέντε), το ποσοστό της Δεξιάς δεν λέει να ξεκουνήσει. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της είναι στο 85% – έχει πιάσει ταβάνι. Μαζική μετακίνηση προς την κάλπη της Ν.Δ. δεν παρατηρείται. Αυτοί που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι και είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (είναι το μεγαλύτερο κομμάτι) δεν αποκλείεται έστω και με βαριά καρδιά να επιστρέψουν στην κοίτη τους, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης τερματίζει δεύτερος και καταϊδρωμένος μετά τον «Κανέναν» στην κούρσα για το ποιος είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.
  3. Οι γκρίνιες στο εσωτερικό της Ν.Δ. έχουν πυκνώσει. Οι αιτίες είναι πολλές: Η ανοχή που δείχνει ο κ. Μητσοτάκης στον Α. Γεωργιάδη. Η αίσθηση που υπάρχει ότι στο κόμμα κάνουν κουμάντο οι υπερδεξιοί, με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά. Η αλαλία της Ν.Δ. στις καταγγελίες που αναφέρονται σε ζητήματα ηθικής τάξης και ακουμπάνε το στενό περιβάλλον του αρχηγού. Η αλλοπρόσαλλη γραμμή σε διάφορα θέματα: Η Novartis στην αρχή ήταν μόνο σκευωρία, στη συνέχεια έγινε και σκάνδαλο και σκευωρία. Στο Μακεδονικό ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να τους μπερδέψει όλους. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει (αν τολμάει) τη συμφωνία για τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου, αν και στο παρελθόν είχε καταγγείλει ως τυχοδιωκτικές τις μονομερείς ενέργειες του Μαξίμου.

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη είναι σαφές: Η πορεία προς τις κάλπες κρύβει παγίδες. Δεν θα κάνουμε περίπατο. Οπότε, τα κεφάλια μέσα! Αφήστε την κριτική, γιατί ο αντίπαλος είναι ζόρικος.

Ανάγωγα

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» επιτίθεται μετωπικά στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου για το θέμα των συντάξεων. Μάλλον εκτελεί βρόμικο συμβόλαιο του μεγάρου Μαξίμου, αφού, όπως είχε «αποκαλύψει» η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η εφημερίδα, αν και δηλώνει δεξιά, παίρνει γραμμή κατευθείαν από τον Τσίπρα για να χτυπάει αλύπητα την αξιωματική αντιπολίτευση.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε